Operett-ország

2013.11.27. 10:44

"Hej de mennyi mindene van ennek az operett-országnak..."
Kispál és a Borz - Kényszer, érdek, ösztönélet


Ebben a színházban mostanság elég olcsón mérik a "nemzet nagyjait"...

Úton-útfélen szembeköszön Széchenyi, igaz többségében olyanok emelik a szájukra, akik szigorúan csak nevében igyekeznek azonosulni vele. Azt még egyiktől sem hallottam, hogy lemondana bármilyen bevételéről is, az ország "jobbítása végett", pedig azért csöppen ám oda szépen a közpénzből.

Sikerült megtalálnunk Szent István "reinkarnációját" is, egyenesen Orbán Viktor személyében!
Hiszen az ő feladatai csak első királyunkéhoz mérhetőek... mármint szerintük.
Nekem inkább Don Quijote, vagy Don Corleone jutna eszembe róla, attól függően hogy az aktuális IMF/államadósság/rezsidénom szélmalomharcot, vagy a MANYUP/földmutyi/trafikmutyi/takarékok kisajátításának vonalát nézem.

Új szereplő a színpadon Vona Gábor, akit "népe" máris Mátyás királyi magasságokba emel, pusztán azért, mert politikus létére nem által jól dokumentált és változatos kétkezi munkákat végezni, majd 1 hete!
Azt legalább leszűrhetjük, hogy ő még képes ilyesmire, na de ha csak ennyin múlik akkor a legalább 4 millió Mátyás országa vagyunk.

Vannak persze szerényebb politikusaink is. Itt van például Gyurcsány Ferenc, aki újabban Tin-Tin oknyomozó riporter és az igazmondó csillagszemű juhász gúnyáját vette magára. Érzésem szerint kéne ám hogy szorítsa kicsit ez a gúnya, hiszen ha valaki ilyen ügyesen kovácsol tulajdont a köz javából hosszú éveken át, akkor minimum meglepő egy ilyen pálfordulás... persze ő is képes találkozni a köznéppel, hiszen lakott ő már Debrecenben is.

Kissé kontrasztos számomra, hogy ennyi kimagasló, kiváló magyar ember tapossa egymást ebben a kis országban, mégis egyre kevésbé élhető, biztonságos, vagy kiszámítható.
Szerintem a messiások ádáz keresése helyett, inkább elvárásokat kellene támasztani a politikával/politikusokkal szemben... mielőtt vége az utolsó felvonásnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr775660263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása