Agyhalál

2017.09.02. 00:34

elfekvo_tmkronika.jpg(fotó: http://www.tmkronika.hu/hirek/elfekvo-korhazi-osztaly-helyett-szakapoloi-otthon)

A magyar többpártrendszer -úgy néz ki- halott.
Nem élt túl sokáig, eléggé szenvedett is... a 2018-as választások tétje, nem az h életre lehet-e még kelteni, hanem h ki fogja lekapcsolni a gépekről.

Az első tünetek, 2002 táján jelentek meg. Hiszen ha egy beteg teste nem tudja már feldolgozni a felgyűlt mérgeket, hazugságokat és különalkukat, vagy éppen egy elvesztett választás okán burjánzásnak indulnak egyes sejtjei, akkor azok új utakat találnak maguknak, a rendszeren kívül. Itt kis (polgári) körök képében jelentek meg Magyarország testén. Ekkortájt kezdett ömleni a mocsok is, utólag sokan úgy emlékeznek az MSZP volt, de a negatív kampányok Finkelstein-jei nem abban a csapatban játszottak.

Aztán amikor Gyurcsány "doktor" Öszödi MSZP-s konzíliumának anyaga kiszivárgott, az "orvosi kar" -színektől függetlenül- mind sarlatánnak kiáltotta. A sajátjai kiátkozták, a körök tüntettek, futballhuligánok pedig autókat gyújtogattak miatta és utcaköveket hajigáltak. Senki sem akarta elhinni h igazat mondott. Akik pedig tudták, kussoltak és bőszen öntögették az olajat a tűzre. Igen 2006-ban még élt a többpártrendszer, akkor kapott stroke-ot. Ott a szervezete már nem tudott megküzdeni a betegséggel és állapota folyamatos romlásnak indult, a fölötte bábáskodó "orvosaink" pedig elfekvőbe tették. Miközben a borítékokat, nokiásdobozokat, állami megbízásokat folyamatosan felvették és hitegették tovább az érdeklődőket, h a beteg jól van, csak lábadozik.

2010-ben új narancsköpenyes orvoscsoport érkezett, tele forradalmi gyógymódokkal, azt mondták ők az egyetlenek akik helyre tudják tenni a beteg életét. Azonban 2014-ig mást sem tettek, mint tönkretették még működő szerveit, immunrendszerét, keringtető és lélegeztető gépre kötötték, és hihetetlen mód felsrófolták orvosi beavatkozásaik árát. A régi nokiásdobozok, trafikokká, kastélyokká, uradalmakká, stadionokká szélesedtek. Már nem adnak interjút, nem válaszolnak kérdésekre és a beteg nem is látogatható. Csak néha kijön valamelyik "orvos" az elfekvő ajtajába és felolvassa amit odabent írtak neki... mindegy melyik jön ki, a papíron ugyanazok a dolgok vannak:
A beteget lázálmok gyötrik, mindig kívülről leselkedik rá veszély, náluk még mindig a legjobb kezekben van és a látogatási tilalom is csak a gyógyulása érdekében van.

2014-ben pedig beállt a magyar többpártrendszernél az agyhalál. Összefogásra képtelen ellenzéki orvoscsoportok akkor -és elnézve őket azóta is- azon tanakodtak, h vérátömlesztés kellene, vagy esetleg akupunktúra, vagy csak üssék ki 200-al, hátha helyrebillen. Mindegyik leginkább a saját orvosi karrierjét látta a betegben. Az akkori választások előtt izgultak utoljára jelenlegi orvosai, -h talán felépülhet- aztán kacagva koccintottak az ágya felett, amikor az ellenzék életképtelenségétől végleg vízszintesre váltott az EEG.

Szóval a következő választások tétje, az h ki fogja kimondani a halálát.

Marad Orbán "doktor" és egyre terebélyesedő, gázszerelőkből, olajszőkítőkből, vitrinárusokból és adócsaló amerikaiakból álló profi csapata. Nyugi, velük örök marad a remény, ők sosem fogják lekapcsolni a gépeket. Nekik minden vagyonuk és büntetlenségük addig tart, amíg van beteg akire hivatkozhatnak szüntelen. Az életük múlik rajta, így nekik már semmi sem drága ezért a szemfényvesztésért. Minden titulus náluk van, olyan a világon nem lesz, h kellően nagy frakcióval ne őket kérjék fel NERtársaik az új orvoscsapat összeállítására.
Könnyű dolguk van míg akadnak akik elhiszik, h a "betegre" jómódú tőzsdespekuláns öreg bácsik, hontalan bevándorlók és Brüsszelből érkező parancsok jelentik az igazi veszélyt, akik ellenzéki és civil álruhában igyekeznek mérget csempészni az -elmondásuk szerint, rohamosan gyógyuló és éppen/azóta is folyamatosan lábadozó- "beteg" kosztjába.
Persze csak amíg a beteggel együttérző -szintén nélkülöző és elégedetlen- polgárok, egyszer majd rájuk nem nyitják szemüket (és az "elfekvő" ajtaját) és ki nem derül az igazság. De ők már erre is felkészültek. Hiszen mi másra lehet jó -bevándorlók híján- a meghosszabbított terror elleni készültség és újabb 725 millió forint terrorelhárításra, az év hátralévő minden egyes napjára?

Vagy az ellenzék, aki a jövőbe menekülve összetömörül végre és végleg maga mögött hagyja öncélúságát, hajlandó sutba dobni "orvosi" karrierjét. Legalább annyira, h sehol se induljanak egymás ellen orvosaik, a kezelés módjáról való megegyezésről nem is szólva.
Hogy aztán a győztes választások után, együtt temessék el hősi halottunkat. Ezzel teret engedve a demokrácia közvetlenebb fajtájának. Ahol egyénileg választható képviselők vannak, végleg kizárva a pártlistás és pártérdekes kórokozók, egyéni gyarapodások kártevőit (a megalkuvások melegágyait) és az elfekvők komor világát.
Ha csak "vérátömleszteni" fognak össze, fenn áll a veszély h előbb-utóbb megint jön majd egy orvoscsoport, akik majd elmondják milyen jól van már a beteg... és kezdődik minden előröl.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr7212797464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása