Viktor, mennyibe fájna?

2017.12.13. 17:42

Sokat gondolkodtam miért lehet, hogy az állampolgárok vágyai, kérései, elképzelései valahogy sohasem egészen úgy öntenek kormányzati formát, ahogyan jó lenne. A még megmaradt szakemberek és civil szervezetek vért izzadva küzdenek manapság már azért is, hogy egyáltalán megtudhassák mi készül "értük", beleszólásuk pedig aztán végképp nincs. Pedig sok konzultáció van ám, de a legnyilvánosabbról is éppen a minap, a bíróságon derült ki, hogy csak egy véleményről faggattatok minket benne. Ez meg ugye annyira releváns, mintha a töltött káposzta tetszési indexe iránt érdeklődnétek, mondjuk az éhezők témakörében.
Sebaj, mi ilyen magyarosan vagyunk sikeresek... azért csak akad valami amivel hatni lehetne rátok is. Elvégre mindenkit érdekel valami.

És igen, azt hiszem ez lehet a gond. Hogy nem találtuk meg a kellő motivációt, a közös nyelvet veletek. Olyat amiből kiderül a szándékunk komolysága és tekintetbe veszi a ti szempontjaitokat is. Az ugye világos, hogy az emberség, szolidaritás, empátia, keresztényi/felebaráti szeretet, szakmaiság, de még a vállalt -sőt, arra felesküdött- feladat sem motivál benneteket. De akkor mi?!
Aztán eszembe jut az azeri pénzen kiszabadított baltás gyilkos esete, eszembe jutnak a drágán felújított -de máris leharcolt- metrókocsik, a turisták tömegei alatt megroppant várkert bazár, vagy a kerületben oly népszerű fillérekért bérelt étterem. Az uniós projektekből elemelt milliárdok, a vizes VB, vagy a kötvénybizniszen megtollasodott offshore cégek, de maga a nemzet gázszerelője is ezt a vonalat erősíti.
A közös vonal pedig úgy tűnik a pénz lesz!

give_dollars.jpg

Ha már a kötelességek és az elvárások nem motiválnak benneteket, pénzért mintha tudnának mozdulni a dolgok.
Ha van mit eltenni, kormányunk épít vasutat az égig is akár! Paks2-t, buszgyárat, stadiont sőt még kórházat is más országoknak, ha van ami visszacsorog a kijelölt zsebekbe.
Nincs az a nemzetérdek, morális vagy gazdasági hátrány amin ne tudnátok túllépni érte, így azt hiszem nekünk is ideje őszintén belevetni magunkat az ilyen egyeztetések sűrűjébe. Nevezzük nevén a dolgokat.

Bár kevés az a pénz, ami még nálunk állampolgároknál maradt, de biztosan tudnánk mi is fizetni valamennyit, külön zsebekbe.
Mennyit érne meg nektek néhány kórház idehaza? (ehhez jó volna tudni, hány százalékért vállaltátok Vietnamban)
Mennyit kellene bőröndökbe tenni, egy alapszolgáltatásokat nyújtó egészségügyért? És megfelelő oktatásért?
Egyáltalán kivel beszéljünk ha ilyen tervünk van? Tiborcz vagy Mészáros? A kormányból mondjuk Rogán esetleg Kósa, de Tállaival biztosan szót lehetne érteni.

Így azért csak hamarabb dűlőre jutnánk... nincs az a sok felesleges sallang, prioritásokról, meg egyeztetésekről. Az egész már olyan, mint amikor az éjjeli pillangó szabadkozik, hogy ő nem is olyan lány, pedig csak kevesli a felajánlást. Csak annyi lenne a dolgotok, hogy szóltok hova/mennyit/mikor utaljunk vagy mekkora táska legyen, mi meg majd csak kinyögjük valahogy.
Tudjátok nekünk egészen sokat megérne pár dolog, hogy élhetőbb helyen éljünk, a pénzből meg láthatóan sosem elég nektek. Így nem azon kellene értelmetlenül rágódnunk hogy mik vagytok, innentől csak az ár lenne vita tárgya.
Ha már abban nem vagyunk kellően egységesek, hogy szükségünk van-e rátok, legalább alkalmazkodhatnánk az igényeitekhez... amíg még itt vagytok, a nyakunkon.

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr7913497647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csuti Ördögüző 2017.12.13. 22:53:16

A fidesz annyit ellop hogy épülnek a dolgok és egyre kevesebb az adósság, csökken az adó.

Ki ne akarná a demokratákra cserélni őket, hogy nőjön az adó meg az adósság, de semmi se épüljön belőle! Há demokraták, hé nem?

nemecsekerno_007 2017.12.13. 23:02:25

Szociális demagógiával mire akartok jutni?

Jakab.gipsz 2017.12.14. 01:37:08

A hibák okainak a keresése, nem azonos a hibák fel-sorolásával.

morph on deer 2017.12.14. 01:51:54

Mit nem értetek, kedves orbánhitű honfitársak?

Itt csupán arról a felismerésről van szó, hogy megy itt minden zökkenőmentesen, ha megfelelő jatt kerül a megfelelő zsebekbe, és ennek alapján hangzik el egy ajánlat!
Mi a baj?

Beszéljünk egyértelműen: mennyi kenőpénzt kellene adnukn ahhoz, hogy az ország lakosai számára is dolgozzanak a fiúk? Beszéljük meg, és mindenki jobban jár: nekik nem kell külföldön kuncsorogniuk egy kis kórházépítésért, itthon is megkapják a jattot is, nekünk meg lesz kórház!
Vagy bármi más ebben a konstrukcióban!

Tiszta win-win helyzet, hát nem?

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.12.14. 02:10:08

Szanalmasak a lipsik. Vona meg analis szexre is kepes volt a havassal, csak hogy megirja neki a mindenki altal leszart bena konyvet.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.12.14. 02:15:21

@Csuti Ördögüző: És mosmár nem elég, hogy simán szétbasznák a gazdaságot, megint eladosítanák az országot, hanem még a nyakunkra hoznának több millió nemierőszakoló arabot is.
Szoval államcsőd plusz terror horror, káosz lenne.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.14. 06:37:13

Még pár hónap, jönnek a választások, s ki fog derülni, hányan is akarnak a cikkíróval egyetértve ismét ballib országrontást. Ez van...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.14. 06:44:18

@morph on deer:

A ballibek csúnyán elvesztették ezt a csatát is.

Lássuk csak a nagyon nagy csatálat:
- diktatúra van: segítség - ezzel szemben ellenzéki pártok, szabad választások, sajtószabadság, így senki se veszi ezt komolyan, nyugaton se,
- manyup: apokalipszis lesz - ezzel szemben még Brüsszel is igazat a kormánynak,
- rezsicsökkentés: nem lesz áram, víz, minden összedől - ezzel szemben minden ugyanúgy működik, csak picit olcsóbban,
- határkerítés: haragudni fog az egész világ - ezzel szemben Orbán lenyomta Mertkellt e témában, a megbuktatta az osztrák kormányt,
- Paks: iszonyat - ezzel szemben mára még Brüsszel is rábólintott.

Mára csak a "korrupció" maradt. A gond vele az, hogy a vádlók csupa korrupt ember a 2010 előtti időszakból. A kisember oda se figyel tehát.

$pi$ 2017.12.14. 07:31:52

"sőt még kórházat is más országoknak"

Az mszp által kötött megállapodás alapján. A mocskod fidesz megint...

paveway 2017.12.14. 08:04:30

Azért a narancsköd újraolvashatná, figyelmesebben. Ez a poszt nem arról szól, hogy a maszop jobb lenne. Kár félremagyarázni.

Laszlo K 2017.12.14. 08:26:26

Mennyi agyhalott fideszes van itt. Nem semmi. Ezek vakok?

TrashFan 2017.12.14. 08:31:53

Sajnos a felmérések igazak: szövegértésből a magyarok egy része nulla. Ugyan is a cikkben szó nem volt arról, hogy jöjjön az "MSZP" vagy a "lipsik"-jelentsen ez bármit is.
A cikk arról szól, hogy Kedves Kormányunk olyan dolgokat építtet, olyan dolgokba öl közpénzt, amiből masszívan ki tud venni saját zsebre. Aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy pedig annyira bedarálta a habony-művek, hogy azt is elhinné nekik, ha azt mondanák, Magyarország a világ gazdasági motorja.

guvat 2017.12.14. 08:38:11

A sors kegyetlen tréfája, hogy akik vasútvonalakat és kórházakat zártak be,eladtak mindent, amit lehetett, ráadásul nem is loptak, azok csődbe vitték az országot! Ezek meg mindent ellopnak és mégis.... Valaki itt keményen dolgozik a pénzéért....

HaD 2017.12.14. 09:09:13

@$pi$: 50-50...mint ahogy eddig is tették...csak egy kicsit bohóckodnak,szájkaratéznak a kedvetekért;)....boldog hanukát kedves gojok:)

HaD 2017.12.14. 09:19:22

Egyrészt ha már "kiderült" amit eddig is lehetett tudni,hogy ez csak egy egyszerü vélemény nyilvánítás aminek semmilyen jogi relevanciája nincs(egyébként népszavazásnak hívnák és elvileg konkrét ügyben és következményekkel bírna)akkor tán vissza kéne csengetni a zs-t amit erre elbasztak. Másrészt ott kezdödnek a bajok hogy 30 éve nincs "ember" akarom mondani tetves politikai szélhámos aki kibökné hogy mégis mafszból fog ez az ország megélni öt tíz húsz vagy száz év mulva...de tekintve hogy alapvetöen zsidók irányítják a csónakot nem is igen várható tölük a hosszútávú gondolkodás...nekik mindíg arra kell számítani hogy ha menni kell hát menni kell:)...csak eljön egyszer az idejük:)...ezért aztán kár is keresni az értelmét a pénzlehúzásoknak...a lehúzás maga a cél!

morph on deer 2017.12.14. 10:16:11

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Szerinted te most kinek válaszoltál, milyen kommentre és melyik blogon?
Nézz utána, mert valaki lehet, hogy pont erre a válaszodra vár..!

Aggódom Birca, szerintem túlhajtod magad! Pedig még legalább négy hónapig kell bírnod, nehogy már véletlenül rajtad múljon a dicsőséges 98%...!

morph on deer 2017.12.14. 10:28:34

@$pi$:
“Az mszp által kötött megállapodás alapján.”

Ja, ahogy azt is ők intézték, hogy Széles elvtárs Iránba vigye az Ikarus buszgyártást, és állami hitellel gyárat is építsen hozzá - Iránban az irániaknak.

Azok a rohadt ‘lippsi’ multik, mi, akik tönkretették a nemzethazdaságot, miközben talicskával tolják ki a ‘pénzünket’ az országból..!
Mert nincs hozzá Ikarusuk, hogy azon vigyék, gondolom azért...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.14. 11:00:39

@morph on deer:

Képtelen vagyok túlhajtani magamat, a közjó védelme ugyanis tápláló erő, hidd el.

Számomra nem úgy megy ez, hogy áldozatot hozok valami érdekében. A jó érdekében tett cselekedet nem áldozat, hanem öröm.