Most éppen megint nem értem az embereket... ill. aktuálisan egy valakit...
Annyi oka lehet annak ha vki nem szól, nem jelentkezik... mégis legtöbbször arra használjuk ezt, h a másik számára rossz dolgokat jelezzük... Holott ez igazából a leggyorsabb mód egy jól sikerült félreértéshez.

Alapvetően több oka is lehet(ne) annak, ha vki nem jelentkezik.
Lehet a határozatlanság, lehet a bátorság hiánya, lehet pusztán idő vagy lehetőség hiánya, mégis jobbára arra használjuk h közöljük "nem".
És hiszünk benne, h a másik erre fog gondolni, kitalálja majd a számos lehetőség közül h mi pont ezt a magyarázatot csomagoltuk "csendbe", vagy éppen ellenkezőleg.
Ugyanez a másik oldalról is igaz.
Ha vki nem jelentkezik, hajlamosak vagyunk arra gondolni h sunyi módon ezt az üzenetet akarja hozzánk eljuttatni. És itt kezdődik a félreértés, hiszen a sok lehetőségből ez csak egyetlen egy... Nem kellene egyik félnek sem egyértelműként kezelnie a csendet, mert valójában számos oka lehet...
Aztán persze lehet csodálkozni, h nem értjük a másikat, lehet felróni h nem vagy rosszul kommunikál, vagy csak simán nem törődik a másik érzéseivel és lehet esetleg utólag bánkódni, ha egyszer mondjuk évek múlva kiderülne, h a másik nem azért hallgatott mert elküldött, csak mert... ki tudja...
Bár mindig megvan az esély a félreértések tisztázására,  de legtöbben sosem igyekeznek kideríteni az ilyen kétes, félreérthető dolgokat. Megnyugtatóbb ráhúzni, egy többé kevésbé passzoló, esetenként kissé sánta elképzelést a helyzetről, ahelyett h érdeklődve kiderítenénk vajon nem az előítéleteink vezettek-e minket vakvágányra.

Végül bár mindig van esély, de csak akkor tudunk élni vele, ha hajlandóak vagyunk elhinni h ott is van, amellett h elfogadjuk, talán nem vagyunk tévedhetetlenek...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr402026198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása