Végnapjaink II.

2012.04.19. 21:38

A gyors helyzetelemzés után, szerintem érdemes sorra venni mi mindent tett a "szabadságharcos" "nem leszünk gyarmat" kormányunk a kialakult állapotok ellen, esetleg értünk.

Először is, a helyzetértékelésük, bár csak nyomokban kivehetően, de azért mutat némi hasonlóságot az első rész következtetéseivel. Gondoljunk csak a Selmeci-féle lesből támadó spekulánsokra, vagy a folyamatos harci retorikára.

Az EU(/IMF) pedig látszólag minket igyekszik védeni magunktól, ugyanakkor hatalmához mérten mégis erőtlennek tűnik. Ennek legékesszólóbb jele, h csak és kizárólag Viktorral ill. az éppen aktuálisan kiküldött "szakértőinkkel" tárgyal, olykor levelez... fura, nem?

A kormány munkája persze messze nem mindenben ilyen döcögős, üldögélős.
Leginkább akkor nem, ha a magyar belpolitikai viszonyokat kell "rendbe tenni".
A MédiatörvényAz Alaptörvény, az Igazságszolgáltatás reformja, a Választási Törvény, az Oktatási Törvény, az Adórendszer reformja, a korengedmények.
Azért furcsa mód, akadt pár érdekes kivétel is.
Csakúgy mint a külügyi fronton, ahol a komolyabb megfontolás és a meghatalmazás hiánya gátolta a gyors beavatkozást.

Hát nem fura, h az egyes esetekben oly gyors és tettre kész csapat, máskor milyen tehetetlen? Mondjon bárki bármit, számomra nehéz elhinni például, h hónapokig kell (majd) bizottságosdit játszani egy ügynöktörvény körül, amikor egy alkotmányt hetek alatt összedobnak.

Összességében azért szerintem látszik, h milyen "sokat" is tettek értünk (bölcsőde/óvoda, magánnyugdíj ). A legtöbbet jobbára azért, h minél tovább és minél gazdagabban a helyükön maradhassanak, ugyanakkor Magyarország megítélése (mind társadalmi, mind gazdasági szempontból) finoman szólva is tépázott lett, mi pedig (egészen nyugodtan kijelentem) CSAK veszítettünk rajtuk.

Mielőtt rám fogná bárki is, h milyen elfogult és egyoldalú vagyok, egyetlen apróságot azért még leírnék. Mégpedig azt, h a fent felsorolt dolgokat ŐK csinálták, maguktól, azzal a bizonyos 2/3-os "nemzeti felhatalmazással". És bár 1-2 intézkedést még lehet magyarázni az előző kormányok által hátrahagyott örökséggel, vagy a válsággal, de egészében szemlélve világos, h ez álságos és hazug magyarázat. (És igen, a többiek sem jobbak, de nekik jelenleg szavuk sincs)

Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr834461396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása