Amortizáció

2014.06.04. 11:16

Amikor valaminek a használatával romlik a minősége, amíg a végén már nem tudja betölteni eredeti szerepét.
Manapság a politikusokat is egyre többször így méri pártjuk. Amikor a vezérnek a tévedhetetlenséggel kell örök harcot vívnia, másoknak kell cipelni a tévedések terhét. A sok és kitartó köpönyegforgatás, a csúsztatások idővel minden stróman nevével összeforrnak és eljön az a szint, amikor már nehezebb a helyén tartani valakit, mint lecserélni egy hasonlóan gátlástalan és elvtelen emberre. Különösen mert az államapparátus, a szabályok pont az ilyeneknek kedveznek... születnek is rendre olyan "nagy" politikusok mint Szíjjártó, Némethné vagy a sokat próbált Selmeczy, de hogy ne egy oldalról válogassunk, ide passzol Szanyi kapitány, Mesterházy és a legtöbb öreg ellenzéki "húzónév" is...

Vajon mikor lesz egy személy terhes?
Kezdte a lézerblokkolóval, aztán megtudtuk h mennyit is ér, segített formába önteni a trafikok sorsát, "ügyes" tárgyalóként éppen jókor megszerezte az EU pénzek kezelésére való szoftvert is, de láthatjuk őt újgazdag puskás csapatok élén nyertes támadást indítani a gaz fácánok ellen is... Sokoldalú, rugalmas, megbízható köpönyegforgató, akinek semmilyen törést nem okoz egyik nap listákat lobogtatni, másnap még a listák készítését is letagadni.

Jogos lehet a kérdés, hogy meddig éri meg a helyén tartani valakit, aki jó ideje igen ádáz, komoly állóháborút folytat az igazság miden formájával. A minap is nagyot domborított, mert Ő az akinek még a látszat is fontos.
De vajon mikor lesz deficites fenntartani a személyes szélmalomharcát, a hatalmas hordalékot amit mindenhová magával cipel? Ha azt nézzük hogy Matolcsy sem kap már mikrofont vagy ahogyan Meggyes is kiesett a kosárból... egyszer talán ő is megkapja mindazt amennyit ér...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr816269584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása