Szeresd a pénzt!

2013.10.12. 13:10

Olvasója vagyok az Ébredő Erő Akadémia hírlevelének, ahonnan az alábbi szösszenetet kaptam:

"Ne féljetek a pénztõl, hiszen teremtõ erõtöket közvetíti az anyagi világban. Ne féljetek attól, hogy az álmaitok valóra válása pénzügyi "áldozattal" jár, mert korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre a pénz energiája, amit képesek vagytok "megcsapolni", hogy felétek is korlátlanul áramolhasson.

A pénz is ugyanannak az "EGY" univerzális energiának a megtestesülése, mint a szeretet. Eljön az idõ, amikor már nem lesz szükség a pénzre mint közvetítõ közegre a teremtõ erõ áramoltatásához, de jelen pillanatban egyszerûen nem tudjatok semmivel sem helyettesíteni. Engedjetek el minden görcsöt, ami a pénzzel kapcsolatos. Használjátok a pénzt és teremtsetek a segítségével a magatok örömére. A pénz nem mocskos, a pénz nem bûnös, ezeket a címkéket ti aggatjátok rá. A pénz semmi más mint csereeszköz a világban.

Minden gondotok a pénzzel abból ered, hogy féltek tõle és a hatalom energiájához kapcsoljatok, de valójában semmi köze nincs a hatalomhoz. A pénz egy energia, amit korlátlan mennyiségben rendelkezésedre áll. Egyszerûen csak úgy kell döntened, hogy elengeded a görcsöt és a félelmet, ami abból ered, hogy a pénz egy véges eszköz.

A pénztõl való félelem semmiben sem más, mint a víztõl való iszony. Aki iszonyodik a víztõl, az soha nem tanul meg úszni. Aki nem tud úszni, az mindig csak sekély vízben tud lubickolni és soha nem adhatja át magát a tengerek és óceánok hûs sordrásának.

Segíteni fogunk nektek, hogy elengedjetek ezt az iszonyt és annak tekintsetek a pénzt, ami valójában. A korlátlan teremtõ erõtök közvetítõ közege a jelen pillanatban. Sem több, sem kevesebb. Nincs ezen mit többet magyarázni, hamarosan küldjük nektek a segítséget, amit ígértünk ezzel kapcsolatban. A teremtõ erõ legyen veletek.

Az Univerzum"

Első reakcióm a sokk volt. Azt gondoltam, hogy egy tudatosságra "nevelő" oldal sosem írna ilyen káros dolgot.


A pénz egy eszköz.
Arra jó, hogy a felépített kapitalista világban (ami ugye messze nem a szeretetre és elfogadásra épül), kiváltsa az olyan értékeket mint a hozzáértés, a tudás, vagy a minőségre való törekvés. A semmiből születik és az értéke is pontosan annyi. Megkerülhetetlen, ill. nélküle elég nehéz akár a legalapvetőbb szükségletek kielégítése is. Egyszerre lánc és ostor, attól függően mennyi van belőle.
Ez lenne hát a teremtő erő csatornája, az energia amin keresztül a teremtő szeretet megnyilvánul???
Persze, nem kétlem hogy LEHET jóra is használni, de ettől még nem lesz egyetemes jó.

Ideológiát gyártani belőle, az Univerzum nevében(!!) amelyet átitat a hittel és érzelemmel teli rajongás, szerintem több mint káros. Bálványimádat, ha úgy tetszik.
Senki sem fél a pénztől, a hiánya az ami megfojt, de csak ha elhisszük hogy életünk céljai nélküle elérhetetlenek.

Lehet ÁLTALA csodálatos dolgokat létrehozni, de ez mindig a használó az érdeme.
Az emberben lévő teremtő erő az, ami bármilyen eszközt képes felhasználni, legyen az egy ásó, egy kalapács, vagy éppen a pénz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr505564951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása