0

2014.10.29. 18:09

Erről szól minden... a nullákról.

Körülbelül ekkora az állam jelenlegi gazdasági mozgástere.
Persze nekik lehet nem fizetni is... egy ideig.

Én például éppen ekkora összegű internetadót tartok reálisnak.

Aztán, kb. ugyanekkora a kormányzati megmondóemberek hitele is...
Na nem azért mintha nem hangzana szépen, hogy bérre vagy fejlesztésekre kell a pénz. Inkább, mert ezek a "nemes" célok NAPONTA változnak. Szerintem az ember jellemzően a célhoz választ eszközt és nem fordítva. Elég furán venné ki magát, ha a szerelő felmarná a kalapácsot aztán keresne valami ütnivalót. :)
Pedig éppen ez történik az internetadóval. Aminek a plafonja csupán 700 Ft... vagy nem.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy ugye az a NAV tehetné rá a mancsát, akik éppen fejetlenkednek. Bár sokat jelez az az apróság is, hogy viktorunk éppen svájcban pihen... (Vajon csak) közben az is kiderült miért...

De más bajok is vannak itt... a rezsicsökkentés, "jobbanteljesítés" és "nemleszünkgyarmat" kormánya például így készül a következő évre. Remélem, akik állítólag Európa és világszerte minket másolnak elgondolkodnak ezen...

Azért van itt remény...
Például pont ugyanekkora az emberek jelentős részének toleranciája is a sokéve tartó, álszent, cinikus, megosztó és hazug államapparátus felé is... ez derült ki tegnap.
Mármint nekünk akik ott voltak.
Akik rendben, békésen, de először végre öntudatosan és határozottan mondtuk ki: ELÉG volt! Például ebből.

Kérdés, hogy ez a "szép szó" tényleg elég lesz-e annak a politikusnak, akinek éppen ugyanennyi hajlandósága volt idáig a belátásra... továbbá évek óta már a vitákra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr366844359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása