Olykor érdemes követni a kormányzati szereplők kommunikációját.
Például a "Lázár-infó"-kon, képet kaphatunk a kormányzati cinizmus és mellébeszélés aktuális szintjéről Lázár János tolmácsolásában. Vagy ott van a rádiózás csúcspontja, az "orbán-értékelés", ami a gyűlölet irányának és az aktuális (természetesen sohasem kormányzati) bűnbakoknak heti bemutatója. Esetleg "Káder" János melankólikus monológjai a természet- jog- és közbeszéd éppen általa is aláírt mélységeiről. De éppen ilyen hasznos Rogán Antal, Balog Zoltán, vagy éppen Farkas Flórián hősiességét látni, a rájuk zúduló valósággal és annak kérdéseivel szemben.
Na de címem apropóját, egy másik közszolga, Kövér László, a parlament és a szinte már katonai puccsra is alkalmas Parlamenti Őrség teljhatalmú és sokszor önkényes ura adta. A minap az alábbiakat bírta kijelenteni:

"Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt."

Persze, értem én... az elmúlt 7 (már majdnem 8) év távlatából már egyre nehezebb újat, merészet mondani. No meg aztán készülni kell a jövőre is -amolyan bajuszos Nostredamus módjára besúgni-, kik és miért bolygatják majd a NERvényes rendet.
Előre a szájakba rágni, h még véletlen sem a gazdaságilag elcsaltnak látszó 2010-es választás, a megint egekbe szökő államháztartási hiány, a közpénzjellegből alakult magánalapítványok, az élsportnak szánt szociális- és gyermekvédelemtől elvett milliók, a világszínvonalúnak aligha nevezhető egészségügy, a csillagászati összegekbe kerülő vizes VB, a hanyatló oktatás, a kivándorlás és ezáltal állandósuló szakemberhiány, a pénzmosodának használt hazai látványsportok, vagy a mindent felemésztő oligarcha hálózat lesz az oka... mindössze annyi, h a magyart az ilyen "soros-féle szervezetek" a 2/3-os törvényeket is megállításra képtelen ellenzékkel karöltve majd jól begerjesztik hangulattal.
Végülis hihető, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr2912649819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása