Úgy látom itt még mindig nem annyira értünk megy a játék.
Elvégre mit is akarnak mostanság az ellenzék friss, haladó erői? Kijavított választási rendszert! Értitek, nem elsősorban valós biztosítékokat, nem működő közigazgatást, oktatást, egészségügyet, hanem valami olyasmit, aminek a kondér környékén kuporgó pártok (is) örülnének!

Egyszerűen szólva, ha az éppen regnálóknak sikerült demokratikus úton fokozatosan teljhatalmat szerezni, központosítani és közben szakadatlanul lopni, akkor nem látom be, hogy egy ilyen "restaurált" választási rendszer miben fog MINKET, magyar embereket segíteni.
Eszerint a hengerfejes autón az olajszivattyút kell javítani, hogy jobban menjen az olajcsere. Pedig cseréltünk mi már narancs/szegfű/nagykereszt/kisgazda/fehérgalamb "olajat" aztán mi történt... az egyedüli dolog ami dinamikusan fejlődik évek óta, az a korrupció.

Arról nem szólva, hogy hatalomtechnikai szempontból elég hatalmas "fejlövés" lenne.
Ha rendbe akarunk tenni mindent, akkor vajon mit könnyebb elérni a teljhatalomhoz?
Az ország 1/3-át, vagy az ország egészét?
Olyan mintha a rendőrnek úgy kéne elkapni a bankrablót, hogy neki meg kell állnia minden pirosnál, mert hát a rend ugye... szerintem aki ilyesmit szeretne, az nem siet megoldani a dolgokat.

Hallottam persze a másikat is, adózzanak a gazdagok!
Akkor itt -értelmezésem szerint- felső korlátja kell legyen a gazdagságnak, akinek véletlen jobban megy az biztosan csal! Ez is mekkora hülyeség már! Azt hittem azt kellene nézni hogy MIÉRT lett gazdag, nem azt hogy mennyire?! Bevallom, elsőre emészthető gondolatnak tűnik amíg 4 millióan BIZTOSAN fényévekre vannak a gazdagságtól, de ettől még nem lesz igazságos.
Szerintem nem elszedni kellene a pénzt a tehetősektől, hanem visszavenni azoktól akik jogtalanul jutottak hozzá! De nézzük távlatokban, mire lenne ez jó?
Ismerve a tendenciákat, szerintem mindenki megállna a vagyonnal (papíron), mint a régebbi állami pályázatok 24.9 millánál (hogy ne kelljen versenyeztetni). Esetleg mindenkinek strómanjai lesznek a kijelölt értékhatárig? :D
Persze, -irreális elképzelés- hogy mindenkinek úgy megszalad hirtelen, de ugyanilyen irreális mennyiségi alapon válogatni a vagyonosok között.

Szóval, igazából mindenki igyekszik A4es méretű, emészthető szólamokkal operálni, csak a munka nem halad... pedig ötlet aztán van dögivel. Pártok listája, pártlisták listája. Lassan táblázatban kellene vezetni, hogy ki kivel nem fog össze. Pedig nem olyan bonyolult ez! Normális esetben nem oldalakat, hanem ötleteket kellene támogatni... ez volt az elvi alapja egykor a konszenzusos megoldásoknak.
Szóval mi lenne ha egyszerűen azt mondanánk hogy kilépünk a szólamok és a "mi kutyánk kölke" mögül, és mindenhol az kapna támogatást tőlünk a narancsköd/komcsik/libsik/korrupció/idegen érdekek/(kinek mi ugye) ellen aki esélyes.
Nem azért esélyes, mert őt a "másikak" küldték csatába, hanem azért mert mondjuk... (innentől elég sci-fi)
Hiteles - lehet felőlem svájci frankos is, ha annak látszik és annak is mondja magát ami. Esetleg az sem baj, ha helyi szinten sok éve ismerik már... nem feltétlen a pártok, elsősorban mi, a választók.
Őszinte - lehet TÉNYLEG bármilyen pártállású, feltéve hogy a söprögetést a saját portáján kezdi és onnan tart kifelé. Csömöröm van már a sok messzelátó igazmondóval, akik közelükben soha, ellenben másnál mindig észreveszik a korrupció csíráját is. Innen tudni, hogy ezek nem változtatni, hanem helyet cserélni szeretnének.
Következetes - egyszer mondott valamit, és fura mód -bár volt óvodás is- az még mindig tartja magát. Szélsőséges esetben (gondolkodó emberekkel megesik) átértékeli. (Ha a bolt, ahonnan a párizsit veszed 10 éve, hirtelen zöld felvágottat kezd árulni, belátod, hogy talán nem onnan kell ilyesmit venni a továbbiakban, dacára az együtt eltöltött időnek.)
Azt gondolom, ha csak ezt a 3 dolgot elvárjuk, rögtön nem is lesz akkora a szakadék azon emberek között, akik a lövészárkok adott oldalain ezidáig fújtak egymásra... lehetne ez valami "nemzeti minimum", ahol nem a kisebbik rosszat, hanem végre a megfelelőt választjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr7212436271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása