A fekete autó

2017.07.22. 00:53

volga_bkk_t.png

Egészen elementáris erejű választ kapott ma szinten minden szereplő azok közül, akiknek összevont munkájával sikerült egy jószándékú srácot az éjszaka közepén karhatalommal bevitetni...
Persze rengetegen elmondták már ki, miben és mennyire bűnös az ügyben, de azért kicsit mintha elment volna a népharag a kapitalisták és az állami vállalatok felé. Eszemben sincs védeni őket, de a dolog talán egy picit árnyaltabb.

Először is, a BKK mint bármely egyéb NER vállalat, azt teszi amit mondanak neki, azon a szinten amire képes. Azzal a szakértő gárdával és azokkal a dolgozói (nem vezetői ugye) fizetésekkel, egészen fantasztikus dolgokat tudnak művelni. Más helyen bizonyosan nem lenne már közlekedés sem, nemhogy vállalat.
Ráadásul szinte biztos vagyok benne, h VB felkészültség postit-en amit az irányítástól kaptak, 2 dolog volt felsorolva: 3-as metró és e-ticket rendszer.
Belátóbb helyeken, val'szeg nem a valóságot rángatnák a cirkusz után. A fejlesztések semmi esetre sem az aktuális világparádéhoz, hanem a saját fejlettségi szintjükhöz igazítva kerülnének bevezetésre. Mivel náluk se szakember, se fejlettségi szint ezért maradt a "gulyáságyú, kondér és szakács nélkül" játék, amikor a lakatos Pista hazaugrik az esővizes hordóért, elvégre valamiben csak kell főzni, ha jönnek a vendégek. Na valahogy így készülhetett el időre az e-ticket rendszer BKK oldalon.

Másrészt adva van, egy a NER-rel hosszabb ideje jó kapcsolatot ápoló, piacról működő német leányvállalat (T-Systems), akik meg ugye örülnek ha jó pénzért sikerül valamit eladni... ezen sincs igazán mit csodálkozni, ebből élnek. Érdekes lett volna látni az arcukat amikor a NER-BKK különítmény elmondta h kéne egy ilyen rendszer, -mondjuk tegnapra- de cserébe itt van ez a 3 bőröndnyi pénz (gondolom a BKK székházban induláskor még 4-5 bőrönd volt az, csak az odaút...), meg persze leendő üzletek, vagy a már meglévők megmaradásának ígérete... ahogy szokás, csak a nyomatékosítás végett. Azt gondolom, "multi" közegben a nívósabb alkalmazottak a közelébe nem mennek egy ilyen project-nek, pontosan tudják h a végeredmény az lesz amit szegény fiatalember is feltárt. Aztán az is lehet, h az olcsósítás végett az ügyfél elhozta a nála már összerakott alapokat (szakemberek ugye). Báhogyan is volt, ennyi idő alatt egyszerűen nem lehet egy ilyen rendszert 0-ról összerakni.
Ekkor gondolom volt némi szépítgetés management oldalról, h hát nem lesz a legjobb, de a VB-t majd csak kihúzza vele a szeretett ügyfél, így a vezetés forró kézszorítások közepette borult össze a leizzadt NERhuszárokkal, elvégre az üzlet megköttetett, mindenki örül.

Arra nem gondoltak csak szegények a nagy örömben, h idehaza nem csak a konzultációs plakátokkal immunizált lakosság él, hanem vannak bizony értelmesebbek is... az pedig aztán végképpen nem fért a fejükbe, h az ilyenek ingyen képesek jó szándékból NYILVÁNOSAN jelezni azt a hibát feléjük, amiről ők az eleje óta lapítottak.
Persze mit tesz ilyenkor a sarokba szorított simlis? (segítek, nagyban is éppen így működik) TÁMAD! Mert pontosan tudja, mekkora bukta lesz, ha ez úgy igazán kiderül.
H mennyire együtt lapítottak, az abból látszik jól, h egy ilyen leányvállalat, a NER gyöngyszemével együtt fogalmaz meg semmitmondó közleményt, amelyben sosem látott szabályzatokra hivatkozik. (Persze, bizonyosan vannak ilyesmi szabályzatok, de ugyanígy bizonyosan vannak a munkájuk minőségére vonatkozóak is... mikor melyik kell, ugye.)

Na de egy szereplő eddig még szóba sem került... sem itt -sem furcsa módon máshol- méghozzá a "fekete autó".
Nem mondom h rendőrség, mert a fent leírt történet minden csak nem rend, ellenben nagyon is őrzik.
Azt gondolom a legnagyobb problémát mégis ez utóbbiak jelentik, hiszen bármit is fundált ki a fenti 2 szereplő (egymástól függetlenül ugye), nekik aztán igazán nem kellett volna éjnek évadján bevinni szegény srácot.
Alapból semmiféle jogszerűség nincs benne, hiszen se meglógni nem akart, se nem lopott olyan mértékben mint mondjuk a Farkas Flóri. Vagy hol van ez a dolog Ricsikénk (étterem és milliós autótulajdonos) jogsi nélküli balesetéhez képest? Vagy hol ez a nagy akarás, amikor derék Magomed is érvényes papírok nélkül flangál az utcán? Ez ilyen szelektíven működő hivatal, azokat a rendészeti szabályokat tartják be amik és amikor a NER védelméhez kellenek. Vannak amiket, akiket nagyon keresnek és vannak akiket kicsit sem... gondolom h melyik ügy éppen hova esik, azt az irányítás küldi meg nekik is, postit-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr6612679725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása