Fizetett politikai hirdetés

2014.02.17. 20:07

1655877_676734592369865_1544805056_n.pngforrás: http://www.facebook.com/lefotozlak

Más néven reklám.

Közületek ki vásárolt utoljára bármit reklámok alapján?
Mondjuk dezodort, mert klassz az űrhajós ruha?
Esetleg joghurtot, mert a család mosolygott?
Vagy mosóport, mert a 3D-s poligonok fantázianéven csuda intelligensen kerülgették a ruha szálait?

Badarság ugye?!
Mégis 4 évente pontosan így teszünk.
Na nem ám olyan csip-csup dolgokban mint a vajkrém, cipő, vagy bicikli... egy fenét, országot választunk!
Szépen megnézzük, ki mit mond, aztán annak adjuk a fazék kulcsát, aki a legszebben énekeli ki a sajtot a szánkból... közben elfelejtjük, hogy énekkel még senki se lakott jól, meg üres ígéretekkel, hazugságokkal, fenyegetésekkel, riogatással és sárdobálással sem.

Szerintem jól lakni egzisztenciából lehet, abból hogy az életünk nem az egyre szorosabb nadrágszíj körül forog, hanem hogy van időnk, energiánk azokra a dolgokra amelyeket MI magunk, magunkért tartjuk fontosnak.

Tehát nem valami elől, hanem valami FELÉ kellene haladni!

Olvastam egy idevágó mondást nemrég... "Aki csak a lakhatásért és az ételért dolgozik az rabszolga." tegyétek fel a kezeteket bátran... ugyanis az ország nagyobbik fele ilyen, a kisebbiknek pedig még ennyi szerencséje sincs.
Az említett reklámok szereplői pedig olyan távol vannak, hogy már nem is értik mi van velünk.... na nem mintha érdekelné őket, hiszen ha nekik gondjuk akad gyorsan megoldják, legyen az egy törvény, adórendszer, juttatások, vagy csak némi aszfalt egy leendő lagzi előtt.

Nekünk, kevésbé szerencséseknek pedig marad a kuncsorgás. Ugyanis egy olyan országban ahol az elit kézivezérel a strómanok, szolgalelküek és köpönyegforgatók erdején keresztül, ott nekünk is nyalni, hízelegni kell. Mert ez illik. Mert akkor a drága vezérünk (vagy valamelyik "keze"), lehajol értünk, gesztust tesz, a nép pedig ünnepel. Arra már nem is gondolunk, hogy az egész bizonytalanság, kiszolgáltatottság és a nehéz helyzet is pont neki(k) köszönhető.

Honnan gondolom hogy nem is érdekli őket?
Engem a reklámok egy dologra tanítottak meg, hogy ne vegyek róluk tudomást.

Én nem az alapján választok terméket, hogy a reklámfilmben a politikus pincérkedik... ettől ugyanis nem lesz hozzáértő, becsületes, őszinte... de még csak szociálisan érzékeny sem.

Az sem hat meg, ha minden függetlennek hazudott csatorna, sok-sok újság és minden kormánypárti politikus egybehangzóan zengi hogy "Megvédtük", "Jobban teljesít"... azért nem mert VAN SZEMEM, és nem ezt látom.
Én azt látom, hogy a környezetemben többen próbálnak külföldön szerencsét, vissza sem nézve.
Azt is látom, hogy zsebemből különféle jogcímeken szedik a sápot, miközben fillérekkel szúrják a ki a szemem és örüljek neki! Hogy a saját pénzemhez se juthatok csak dupla-tripla levonások után, hogy minden nekem járó dologért, időt-energiát nem kímélve kell koslatnom, miközben az nekem JÁRNA.
Hogy a saját igazamat mindig nekem kell bizonyítanom a hazugokkal szemben!
Hogy tucatszor átvertek már, de engem köt a mindenféle törvény/jogszabály, ők pedig maguknak írják!

Végül az sem győz meg, amikor régen leszerepelt politikai zombik holmi "Megújulás"-ról beszélnek, cserepes ajkaikon. Hiszen már akkor is csak vittek mindent amikor még volt aki hitt bennük!

Van azért ebben a színes kavalkádban következetesség... meg rendszer is.

Például SOSEM derül ki semmi!
Hol vannak az ügynökök? Hol vannak az áfacsalók? Hol vannak a sokévre titkos szerződések?
A robbantók? A sikkasztók? A szolgalelkű áldiplomás álamfők?
Hol vannak a FELELŐSÖK 25 év folyamatos megtévesztéssel összekötött rablásából?

Emlékeztek még hány jogi kiskaput nyitottak maguknak 25 év alatt az aktuális kormánytagok?
És hányat zártak be amikor cseréltek??

De nem is ez a baj... az a baj, hogy CSAK az erőből értenek.
Vagy láttatok már farkast aki a birkák véleményétől érezte rosszul magát?

...ebben a történetben mi nem a farkasok vagyunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr815819073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eniko Hollo 2014.02.17. 20:30:51

Ez nagyon szep egyett ertek veled es Buszke vagyok Rad:)

sixx egy nyuggerező faszfej 2014.02.17. 21:55:24

Úgy őszintén: mit vársz egy neokomcsi csürhétől?

Ultracivil 2014.02.17. 22:04:59

Valahogy mostanában nagyon sok ilyen, vagy ehhez hasonló cikket látok olvasok.
Részt veszek függetlennek vélt politikai tüntetéseken, részt veszek civil politikai szervezkedésekben és valahogy nem megy. Egyszerűen az - ész, az érv és a szent akarat nem akar egybe fonódni.
Képtelen vagyok elfogadni az aljasok győzelmét, majd cinikus vigyorát. Kételen vagyok elfogadni diplomás gyermekeim külföldre szökdösését. Képtelen vagyok elfogadni, hogy egy országrabló hatalmi elit enyire el tudta ferdíteni a józan gondolkodásúak eszét.
Bújom a könyveket a rendszerváltásról a privatizációról, keresem a problémák gyökerét, lassan kirajzolódnak a köztünk élő felelősök. És nem teszünk semmit!
Irogatunk blogokat, válaszolgatunk, egymnásnak esünk azonos gondolatok más magyarázatán és képtelenek vagyunk összefogni. Pedig ezren, százezren millióan vagyunk. Miért nincs egy közös fórum, miért nincs egy alapos megbeszélés, miért nem jön létre egy radikális minden aljasságot elsöpörni kész szervezet? Miért tűrjük ezt ? Meddig tűrjük ezt?
MIÉRT NEM FOGUNK VÉGRE MÁR ÖSSZE???????

Krisz11 2014.02.17. 22:07:37

"Aki csak a lakhatásért és az ételért dolgozik az rabszolga."
Ez nagyon igaz.
De nem tudom sajnálni azokat, akik azt hiszik, hogy mindez a Fityisz/a zemeszpé miatt van, és ha a másik lenne hatalmon akkor szabadság lenne. Ugyanaz a rabszolgaság lenne/lesz.

Alick 2014.02.17. 22:23:33

@Ultracivil: "MIÉRT NEM FOGUNK VÉGRE MÁR ÖSSZE???????"

Együtt követelni minden politikai párt betiltását.

sixx egy nyuggerező faszfej 2014.02.17. 22:25:24

@Bockó: ja, ha jól sejtem, neked még az sem tűnt fel, hogy a fidesz szélkakasa most épp a neokomcsi irányba mutat? Nyugi, lesznek ők még nyilasok is, ha megnyerik a köv. választást is.

tavolirokon2 2014.02.17. 22:34:28

De legalabb mi jobbagyok ezerszer jobban elunk, mint a kozepkorban. Es felsegserto blogolasert sem jar 25 botutes. Alakul ez, csak lassan. (es az utobbi idoben kicsit visszafele, de a hosszutavu trend biztato.)

Ultracivil 2014.02.17. 22:35:21

@Alick:
Nem, em erre gondolok, mindamellett, hogy jó ötlet.
Az INDEX által publikált blog-ok írói kritizálói, egyetértői jó részét össze lehetne fogni egy nem nyílvános fórumon is. Ezek az emberek képesek erőket mozgatni az internet segítségével. Én végig csináltam egy ÖK választást totális győzelemmel az internet és persze néhány elkötelezett aktív ember segítségével. Higgyétek el a dolog működik! Csak meg kell egymást találnunk. Közös a cél !! Ki kell söpörni a szemetet és a patkányokat az országból. De előtte egy kis unga-bunga!!

Lovag Mihály 2014.02.17. 22:39:54

@Ultracivil: majdnem elsírtam magam (nem)

Szelesztia 2014.02.17. 22:43:53

Ha valaki fegyveres forradalmat szervez, akkor szóljatok, megyek!

Ultracivil 2014.02.17. 22:54:48

@Szelesztia:

Lépj be a profilomra és add meg a mail címedet.
Tegyünk rendet!

bigmax 2014.02.17. 23:03:29

@Eniko Hollo: csatlakozom a véleményedhez!Végre egy értelmes ember,öröm ha találunk még ilyeneket ebben az országban.

bigmax 2014.02.17. 23:04:59

@Ultracivil: igaz minden szavad és jogos a kérdésed!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.17. 23:11:49

Az a baj, hogy valószínűleg bármelyik függetlent ugyanilyen aljassá tenné a hatalom. Elég megnézni a 2010-ben parlamentbe került pártokat, még nem is kormányoztak, de máris szétestek a belső marakodásban...

bigmax 2014.02.17. 23:12:25

@Alick: igen csak így lehet itt elkezdeni a szemét kisöprését.Véget kell vetni a hülyék diktatúrájának ami 24 éve tart.Bizonyították ,hogy tehetségtelen ,gátlástalan hazugok és tolvajok.Hiányzik belőlük minden emberi kvalitás.Élnek ebben az országban olyan tisztességes,értelmes emberek akikre rábízhatnánk a hazánk jövőjét?Remélem igen a válasz.Keressük meg őket!

bigmax 2014.02.17. 23:14:45

@Lovag Mihály: te mint orbán bérférge és bélférge ne siránkozz.Sír helyetted anyád.

bastian 2014.02.17. 23:23:11

Aki azt hiszi, hogy itt a különböző politikai oldalak között van az ország "szétvágva" és csak ezt kellene végre összeolvasztani az összefogáshoz, az óriásit téved.
Ahhoz egy nép kellene, akiket szétválasztottak a megtévesztő ideológiák mentén. Itt erről szó nincs. Nincs itt egy nép, hanem több, de lényegét tekintve kettő fő vonulat van, akik politikától függetlenül, gondolkodásmódjukban, kultúrájukban, világszemléletükben antagonisztikus ellentétben vannak egymással. Soha nem lesz összefogás, mert nem is lehet. Előbb-utóbb az egyik győzni fog és az viszi tovább a Magyarország nevű "entitást" vagy elpusztul az ország.
Aki itt békét akar, azt körbe kell röhögni. Előbb mutassa be a fából vaskarikát! :)

Alick 2014.02.17. 23:41:17

@bigmax: "Élnek ebben az országban olyan tisztességes,értelmes emberek akikre rábízhatnánk a hazánk jövőjét?"

Első megközelítésben a fenti rendes emberek mi (nem politikusok) vagyunk, miért is bíznánk bárki másra az ügyeinket? :)
Második megközelítésben olyan hatalmat nem bízunk senkire, hogy négy éven keresztül szabad kezet kap... nemcsak a törvényhozásban és az ország irányításában, de a maffiózó társaival együtt a saját zsebének megtömésében.

A biztos utas 2014.02.17. 23:42:34

A hirdetés nem hosszú Í.
Nem is úgy ejtjük. Legalábbis magyarul.

bigmax 2014.02.17. 23:46:43

@A biztos utas: vonj le tőle egy pontot.A tartalom nem érdekel vagy nem érted?

jogalany 2014.02.18. 01:13:04

A politikus csak az erőnek enged.
Ez alaptétel.
Az egyik oldalon van az elit és haszonélvezői, kiszolgálói, úgy 150 e. fő.
Vannak a mamelukok, akik e rendszer részei és így azt védik foggal körömmel, mert hiszik, az az Ő biztonságuk. Ez kb 1 millió fő.
És a felismert igazság oldalán, ha mozdulni kell, talán két háromszáz fő, akik kiváncsiak a nyúl odújára.
Lenin megmondta mit kell tenni, aztán a felismerés után stalint inkább megölték - már elbizakodott volt, azt hitte, Vele nem merik -hogy ne folytathassa.
Mao megcsinálta, de roszzul volt szervezve, elcsúszott.
Trockij azt írta: mikor fogja felismerni az elnyomottak hada, hogy az igazi ellenség nem a tőkés, hanem a bürokrácia ( az állandósuló burzsoázia).

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2014.02.18. 01:41:14

A rabszolgákat a gazdáik kötelesek voltak életben tartani, nem dolgoztathatták többet heti 45 óránál.

Ma a munkaerő ára teljesen természetes, ha alacsonyabb, mint annak fenntartási költsége.

Ha pedig nem tetszik, vesznek fel mást.

Nem véletlenül papol a CNN a rabszolgaság eltörléséért.

Egyrészt már nincs rá szükség, hogy rabságban tartsanak, másrészt pedig az általam említett tények kínos fényt vetnek a jelenlegi helyzetre.

Ezért a rabszolgaságra mutogatnak, csak hogy ne vegyétek észre a magatok - magunk - helyzetét.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2014.02.18. 01:44:50

@Ultracivil: Olvasd el a tőkét, és az imperializmust.

Akkor világos lesz, mi zajlik.

Szomorú, de ez van.

Azok a büdös komcsik, akikre ez a hazug szemét bagázs a legjobban fújol, írtak igazat a kapitalizmusról.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2014.02.18. 02:15:54

@bastian: Jaja.

Alapvető érdekellentét @jogalany: által leírt rétegek között.

És lám a fasizmus a maga tisztán kikristályosodó viszonyaival fellibbenti a fátylat.

lobster thermidor 2014.02.18. 03:49:15

Ez pontosan így volt 35 évvel ezelőtt is!
Szóval semmi új nincs a nap alatt, hiszen Orbán kimondta, hogy csak azokkal van baja, akik a korábbi, részben elnyomó, részben uram - bátyám rendszert működtették. Bár ez is egy elég meredek kijelentés, hiszen a kedves Győző apuka tevőlegesen vett részt a rendszer fenntartásában, és működtetésében.
A demokráciát pedig nyomorúságos helyzetükből adódóan magasról leszarják azok a szerencsétlenek, akiknek a napi megélhetésért, és a fennmaradásért kell küzdeniük. Nekik elég néhány ködös ígéret, hangzatos szólam, az állítólagos bűnbakok pellengérre állítása, és néhány odadobott alamizsnafalat.

midnight coder 2014.02.18. 06:24:50

A gond ott van, hogy a problémák messze túlnyúlnak Orbánon vagy Gyurcsányon. Bár az tény, hogy a jóléti rendszerváltás programja nélkül ma sokkal nagyobb lenne a jólét, de a problémák igazi okát a Tesco-ban találod: ha bemész a boltba, akkor szinte csak Made In China feliretú cuccot találsz, Made In EU-t alig. És amit igen, annak nagy része is kínai, itt a legjobb esteben is csak összerakják, de inkább csak rányomják a márkajelet.

midnight coder 2014.02.18. 06:29:17

@lobster thermidor: Persze hogy leszarják, amikor 25 éve mást sem tapasztalnak, csak azt hogy a demokrácia csak arra jó, hogy keretet adjon a szabadrablásnak. A polgár azt látja, hogy aki egymilliárdot lop azt soha nem ültetik le. Aki a csirkéjét ellopja az udvarról dettó, mert az meg megélhetési bűnöző, ezért aztán nemigen zargatják a rendőrök, de ha ő tilosban parkol, akkor tuti hogy utoléri a hatalom.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.02.18. 07:00:07

@bigmax: egész életedben söprögetheted a szemetet 4évenként, aztán a halálos ágyadon csodálkozhatsz, hogy miért van még mindig annyi szemét. jó szórakozást!

iroda lom történ. és? 2014.02.18. 07:08:42

"Ha a fa elfogy, kialuszik a tűz; ha nincs súsárló, megszűnik a háborgás."
Le kéne szépen nyugodtan ülni és józanul átgondolni, megvizsgálni az elmúlt 25 évet. Vélem, hogy az összes béna és korrupt politikus, pontosabban politikai vezető között csak 1 van, akinek a hatalomban való megjelenése, abban való térnyerése eddig sosem tapasztalt megosztást eredményezett (nemcsak) az országban. Aztán nyugodtan fel kell állni és el kell távolítani a 'gyújtóst', a gallyakkal együtt. A problémák rövid időn belül kezelhetővé válnak és az itt élők idegrendszere majd visszaáll normál üzemmódba.

2014.02.18. 07:11:51

Kemény cikk, durva kommentekkel :) Nekem is küldhetnétek a cuccból!

lenoardo999 2014.02.18. 07:49:06

"Közületek ki vásárolt utoljára bármit reklámok alapján?"

Mindenki. Ennyit a cikk első premisszájáról.

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2014.02.18. 08:02:00

"A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik és mint ilyen, valaki másnak a tulajdona....a megfosztás fizikai vagy intézményesített erőszakkal történik..."

Magyarországon az emberek NEM ilyenek. Bárkiből lehet bármi, csak rajta múlik és nem a mindenkori kormányon. Volt idő amikor nemesnek, zsidónak, nácinak vagy kommunistának kellett lenni ehhez, de ezek az idők szerencsére elmúltak. Aki ezt eddig esetleg nem vette észre annak ébresztő!

hu.wikipedia.org/wiki/Rabszolgas%C3%A1g

Jozsó_ 2014.02.18. 08:13:20

"Aki csak a lakhatásért és az ételért dolgozik az rabszolga."

Aki ilyen mondatokat idéz, az még nagyon nem fogta fel, hogy mi az élet értelme. Mert? Akinek jut cigire is az már "él"? Egy üveg pálesszel még jobban? Vagy mi?

Esetleg egy olyan idézet, hogy: "az életben a legjobb dolgok ingyen vannak"?

És ezek nem függenek politikai pártoktól, választástól, semmitől.

iroda lom történ. és? 2014.02.18. 08:16:00

@Valós Kilométer: Attól tartok figyelmen kívül hagysz bizonyos dolgokat, tendenciákat és kevered a szezont a fazonnal.

bigmax 2014.02.18. 08:28:19

@Bockó: lehet ,hogy te jól szórakozol ezen,én nem.Te nem érzed ,hogy neked is söprögetned kellene?Egy olyan véglegeset ahogy illene.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.18. 08:28:57

"Aki csak a lakhatásért és az ételért dolgozik az rabszolga."

Ideje tudomásul venni Mo-n: ilyen a világ. Csak a világ leggazdagabb részében van másképp. Mo. kifejezetten jó életszínvonalnak örvendhet a világátlaghoz képest.

bigmax 2014.02.18. 08:29:03

@lenoardo999: te mindenki vagy?Ezt beszéld meg az ápolóddal.

Mária 2014.02.18. 08:29:15

Tegnap az ATV-n a vének tanácsa azzal hergelte a nézőket, hogy Orbán évértékelőjére FIATALOK mentek, KOSZTÜMBEN meg ÖLTÖNYBEN, és még a kezük is manikűrözve volt, és ez MILYEN MÁR!

Erre a stílusra fogékony a magyar a bal oldalon.

Mindfield 2014.02.18. 08:34:20

"MIÉRT NEM FOGUNK VÉGRE MÁR ÖSSZE??????? "

Mert a magyar birka. Oda megy, ahova terelik. Emlékszünk még az MSZP alatt micsoda kampányháborúk voltak? Nagygyűlések, kokárda, ingyen vonat, évi 2 népszavazás minimum, most viszont csend van. 2006 elintézte, hogy Orbán 2/3-ot kapjon, most ő nyugodtan ücsörög a bársonyszékben, néha talán szervez egy-egy békemenetet, de felesleges, mert az ellenzék kimúlt. Orbánnak már csak annyit kell tennie, hogy befogja a száját, és minden megy a maga útján. Volt egy terve, bejött és ez ellen már senki nem tehet semmit.

bigmax 2014.02.18. 08:37:44

@Mária: ha nem világos itt nincsenek oldalak!Tudom neked mint orbán bérférgének ez felfoghatatlan.

2014.02.18. 08:38:23

Véleményem szerint, az egész magyar állam már simán megérett egy rendőrség feljelentésre.Amit csinálnak az állampolgárokkal, az bűncselekmény.

bigmax 2014.02.18. 08:40:34

@Mindfield: bégess még és talán ha szerencséd lesz az utódaid megbocsátják ezt neked.

bigmax 2014.02.18. 08:42:46

@maxval a gondolkodó birca: ez az üzeneted azoknak akire legszívesebben lőnél?

Advanced Flight 2014.02.18. 08:43:19

Ez mind nagyon szép és jó, kedves poszter, hogy ezt így látod. Viszont a probléma ott van, hogy ez a jelenség nem a Fidesz találmánya, továbbmegyek, nem is az MSZP-é.
Ez így megy 20-30-50-akárhány éve.

És a politikusaink sem ufók, nem egy intergalaktikus összeesküvés keretében ránk szabadított istencsapásai, hanem magyar emberek: olyanok, mint mi.
Leképezik a társadalmat.

Ha ők aljas, lelkiismeretlen, opportunista, pénzéhes, felelőtlen és gyáva szemétládák gyülekezete, akkor az csak annyit jelent, hogy nálunk ez a választék, ilyenek vagyunk, ezért a vezetőink is ilyenek.
Szomorú.

Bicikliző medve 2014.02.18. 08:47:44

@Ultracivil: "MIÉRT NEM FOGUNK VÉGRE MÁR ÖSSZE??????? "
Mert mindenki, mint ahogy te is, félti a kis exisztenciáját. Ahogy te is, mindenki mástól várja, hogy elkezdjen összefogni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.18. 08:49:23

@bigmax:

Ez a realitás, amit érdemes tudomásul venni.

bigmax 2014.02.18. 08:55:44

@maxval a gondolkodó birca: na tőled se fejlődne és változna a világ.

bigmax 2014.02.18. 08:56:27

@maxval a gondolkodó birca: nem világos?Akkor nem neked szólt a kérdés.

Lovag Mihály 2014.02.18. 08:57:01

@bigmax: 2014.02.17. 23:14:45

te, mint interneten anyázó kis hülyegyerek biztos az életben is egy kis sunyi pöcs vagy.

Netuddki. 2014.02.18. 08:58:50

@Valós Kilométer: "Volt idő amikor nemesnek, zsidónak, nácinak vagy kommunistának kellett lenni ehhez, de ezek az idők szerencsére elmúltak."

Ja, most fideszesnek kell lenni és bólogatni az orbánnak és bandájának. Akkor valóban bármi lehet belőled. Csak volt kollégiumi szobatárs nem, baszod! Muhaha!

Bicikliző medve 2014.02.18. 08:59:19

@Bicikliző medve: exisztencia - Becsszó, megtanulom leírni helyesen a szót :D

bigmax 2014.02.18. 09:01:07

@Lovag Mihály:összetévesztesz a fajtáddal!Nem mindenki olyan féreg mint te!

Lovag Mihály 2014.02.18. 09:04:00

@bigmax: 2014.02.18. 09:01:07

jólvan. veregesd magad hátba és dicsérd meg magad, ha már más úgyse teszi.

DezInf 2014.02.18. 09:06:05

@maxval a gondolkodó birca:

Te bírka!

Ha annyira minden talpig szirup ebben a zországban, akkor te miért nem itt élsz?

Hamis próféta lennél ? :))))

01234567 2014.02.18. 09:07:20

@Ultracivil: Becsüllek, de te ne becsüld le az ellenfeleket, azok jól képzett tudatosan kiválasztott káderek komoly előképzettséggel, most már sajnos évtizedes múlttal, és mögöttük a magyar titkosszolgálat egykori, mai komoly profijai(akik egyébként ezt az egész rendszerváltást intézték), úgyhogy itt ők a PROFIK, mi lennénk az amatőrök. Lehet egy ÖK választást nyerni valahol, de azért nagyban nem hagynának "játszani" csak úgy. Itt sajnos már nem lehet emberi, demokratikus módon változtatni, de az erő is velük van a tudás mellett. Nehéz.

bigmax 2014.02.18. 09:12:01

@Lovag Mihály: nem mindenki vágyik arra ,hogy orbán szolgája legyen mint te!Tudom neked szükséged van a visszaigazolásra ,hogy jól teszed amivel megbíztak és amiért fizetnek.Neked ünnep ha orbán megvakarja a hátsóját.("lehajol hozzád a vezéred".)Légy büszke a dicséretedre.

01234567 2014.02.18. 09:12:56

@bigmax: Neked is mondom, nem kéne ezeket lebecsülni, nem buták, amire szerződtek azt tökéletesen csinálják.

Moan 2014.02.18. 09:19:09

@Ultracivil:

Minden szavaddal egyetértek, de sajnos azzal a hozzászólással is, ami így kezdődött: "Mert a magyar birka."
Én csak nagyon szűken nézem azt a közösséget amiben vagyok. Sportközösség, lakóközösség, munkaközösség. Nem kell messzire menni némi igazi alpári ostobaságért és rosszindulatért, a jóindulatot meg úgy kell keresgélni. Már az alapoknál baj van. Erre mit lehet építeni? Azt ami ma Magyarországon megy. Többet nem.
Bár legalább annyi lendület még bennem is van, mint amennyi benned lehet, de...

01234567 2014.02.18. 09:20:14

@Vicces Gyerek: Be kell vallanom amikor az "átkosban" tanultunk a kapitalizmusról kiröhögtem amit mondtak, mivel azért voltak információim a nyugati világról. Buta primitívként nem is gondoltam, Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában is kapitalizmus van sok helyen, és ide Európa közepére ezen modellek valamelyikét importálják.

Lovag Mihály 2014.02.18. 09:24:13

@bigmax: 2014.02.18. 09:12:01

lol, nagyon béna vagy oltogatásban, se humor se csattanó. gyakorolgasd még.

pocaklakó minimanó 2014.02.18. 09:29:38

VAJON MIÉRT NEM OLVASHATTUNK ILYEN "KESERŰ" KIFAKADÁST KORÁBBAN? VAJON MIÉRT MOST TÖRT ELŐ A FINNYÁSSÁG HIRTELEN? :)

♔batyu♔ 2014.02.18. 09:31:37

"Mégis 4 évente pontosan így teszünk."

Utoljára Bajnai kormányzása alatt vásároltam egy igazán jót.

Ilyenkor különben a ballibsi hevesen bólogat? Mert az már vagy szándékos, vagy kifejezetten ostoba.

Az a gond, hogy amivel jól bele lehetne kötni Orbánékba, azt a ballibsi kormányok is csinálják, sőt azok igazán, ezért maradnak az efféle baromságok.

bigmax 2014.02.18. 09:31:52

@01234567: igazad van ezzel a profi-amatőr felosztással de ez mindenhol így van mégis pl a görög,ukrán amatőrök legalább megpróbálták. Kis lépésekkel változtatni ezen a helyzeten felesleges ,mert annak az eredménye biztos kudarc.Csak a radikális változás hozhat eredményt.Meg kell találni a magyarok között azokat az értelmes,hazaszerető embereket akik a hazájukért akarnak tenni és van tehetségük is hozzá.Ilyenekre van szüksége ennek az országnak és nem olyanokra akik most a "profik".

♔batyu♔ 2014.02.18. 09:33:57

@pocaklakó minimanó: Gondolom, valami csókos lehetett és ahogy Bajnaiék megbuktak, neki is csengettek.

Persze az is elképzelhető, hogy neki is ott van a kis dugipénze, Mint Simonnak, aki képes volt negyedmilliárddal a háta mögött éhségmenetet szervezni. Ezek a legnagyobb farizeusok.

♔batyu♔ 2014.02.18. 09:34:57

@bigmax: "Meg kell találni a magyarok között azokat az értelmes,hazaszerető embereket akik a hazájukért akarnak tenni "

Ezek pláne nem fognak neked Bajnaiékra szavazni.

bigmax 2014.02.18. 09:37:03

@Lovag Mihály:nehéz a nyomorod?nem tudlak sajnálni.....

bigmax 2014.02.18. 09:38:35

@♔batyu♔: a jobbikos bagásod eleve kizárt hisz az értelem és tehetség kritériumok a kiválasztásnál!

bigmax 2014.02.18. 09:40:23

@♔batyu♔: ki beszélt itt bajnairól?A jobbikos agyaddal nem vagy képes a körön kívül is keresni?

Lovag Mihály 2014.02.18. 09:46:23

@bigmax: 2014.02.18. 09:37:03

nyomorod neked van, meg a hozzád hasonló aluliskolázott gyökereknek. legyen a tiéd az utolsó szó.

2014.02.18. 09:52:20

Minden nép olyan vezetőt kap, amilyent érdemel. Mi ezt érdemeljük. Magunknak csináltuk/csináljuk.

bigmax 2014.02.18. 09:52:59

@Lovag Mihály: amit én végeztem az neked olyan magas lenne.......nem véletlen ,hogy meg se merted próbálni.

Lovag Mihály 2014.02.18. 10:29:24

@bigmax: 2014.02.18. 09:52:59

ezek a legjobb kommentek, a netes ketrecharcos erőművészek meg a netes szuperintelligensek. taníts májsztró!!

01234567 2014.02.18. 10:49:58

@bigmax: Szerintem meg nem az értelmeseké a privilégium. Ettől még lehet hazaszerető, de elszánt, bolond emberek kellenek, akik nem nézik a hozandó áldozatot, nem gondolkodnak, cselekszenek. Aztán jöhetnek az értelmesek. Az igazi gond, külföldi tartózkodásom során sok népet megfigyeltem, és ott döbbentem meg milyenek vagyunk mi magyarok. Más népeknél alap az egészséges társadalmi életösztön. Mit értek ez alatt? A társadalom nagyobb hányadának érdekvédelme, érdekérvényesítése, összefogása ezért, ennek elérése akár békés, békétlen társadalmi megmozdulások, folyamatok által, akár a terrorizmusig elmenve (lásd olaszok, vagy a te általad említett görögök). Az elmúlt 25 évben legalább meg tízszereződtek nálunk az árak, termelőegységek tízezrei zártak be, milliók lettek munkanélküliek, százezreknek lehetetlenültek el az életfeltételei, a társadalom 3/4-e folyamatosan csúszik lefelé, veszít egzisztenciális feltételeiből, a társadalom 2/3-nak már nincs esélye sem hogy ez megfordítható eséllyel bírjon a számára, szinte lehetetlenek a szociális, egészségügyi viszonyok, és egyre lehetetlenülnek, lassan nem lesz nyugdíj, egyre többen bejelentett évek híján nem lesznek rá jogosultak, lassan fizetős lesz az egészségügy...mond, te hallottál itt egy, egyetlen egy petárda pukkanást ezért? Nem hogy bombát robbanni. Most általános sztrájkokról, tömegtüntetésekről, spontán társadalmi megmozdulások durvább formáiról ne is beszéljünk... :( Azért aki itt változtatni akar, ezeken el kell gondolkodnia, főleg, hogy itt a zavargásokat is (az egyetlent ami volt, egyébként jogosan) felülről szervezik, a tömegtüntetés meg a Béke(birka)menet. Tragikusak vagyunk, mártírnak kell lenni, és ennek tudatában tenni aki akar, mert lehet ez a birka barom magyar fogja agyon verni az aktuális kormány utasítására. Szar nép vagyunk.

pocaklakó minimanó 2014.02.18. 11:54:20

@bigmax:

Ha így nevezed azt, amikor a szelektíven finnyáskodó ballibeknek rovom fel, hogy kussban voltak korábbi esetek kapcsán, akkor: beragadtam.

Gyakran fogom még emlegetni ezt. :)

pocaklakó minimanó 2014.02.18. 11:55:26

@bigmax:

"amit én végeztem az neked olyan magas lenne..."

Kétféle dologgal szoktak dicsekedni: végzettséggel és ésszel. Ha az egyikkel dicsekednek, a másikban hiányuk van. :)

pocaklakó minimanó 2014.02.18. 11:56:27

@01234567:

Akkor (szerinted) a 2006-os zavargások pozitívak voltak...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.02.18. 15:11:05

@bigmax: Kicsit kívül kéne gondolkoznod (pár millió emberrel együtt) azon a bizonyos dobozon, mert már nagyon pisiszagú benne a homok.

jogalany 2014.02.19. 10:24:07

@01234567:
Sztem nincs szar nép, és ha valóban körül tudtál nézni a nagyvilágban, akkor tudnád, hogy máshol is így van.
Azt hallom, a magyar feljelentős nép, és kiderül a németeknél sokkal több feljelentő van/1000 fő, mint nálunk, amiben megverjük Őket az a mercedesek száma/1000 fő.
Minél kisebb egy ország, annál összefonódottabbak a korrupciós hálózatok, annál nagyobb az esélye, hogy büntetlenség a jussa egy csalónak.
Lásd a lottócsalás az USA -ban, 7 lottótársaság vezetőjét ott letartóztatta az FBI, mert csaltak az adatbázisokkal, nálunk még vizsgálat sincs nemhogy megtudd a Te szelvényed játszik-e a héten. Nagy országban ez oly kicsi tétel, hogy megengedett az igazságszolgáltatás eljárása, nálunk meg tabu kérdés, mint a NAV ügy, ahol már kiderült, hogy a NAV elnökhelyettese is benne van családja révén (fia, felesége) a buliban.
Lekezeljük, hogy ez a lottónál csak 3-5 milliárd, de ha úgy nézzük, hogy heti 6 millió ember (játékos van becsapva), ez összeségében 160 millió játék, már más szemléletnek kellene lennie, de mi történik? semmi.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2014.02.19. 11:26:52

@Jozsó_: Szerintem az élet célja a saját boldogulásunk és fejlődésünk.
Ez pedig nem mérhető megvásárolható dolgokban... inkább ráfordított időben.
Ha azonban az időd szinte CSAK arra megy el, hogy pénzt termelj a puszta fennmaradásodra... akkor nem a saját életedet éled. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2014.02.19. 11:32:23

@pocaklakó minimanó: Vajon miért kiabálsz? Egyébként mielőtt ilyen erős véleményt mondanál érdemes körbenézni... nem ez volt az első... és az utolsó sem.
süti beállítások módosítása