Kockáztattunk...

2017.06.11. 10:35

kockaztattunk.jpegFotó: PASCAL PAVANI/AFP


Aszongya, ""Igen, kockázatot vállaltunk, ezt elismerem, ám a fiatal játékosokat fel kell építeni, a jövő érdekében tettük meg a rizikós lépéseket."

Elmondom akkor szerintem hogyan van. Először is SEMMIT sem kockáztattak.
Kockáztatni az tud, aki feltesz valami személyes dolgot a sikerben bízva... értem én az arcvesztést, na de a fenti teljesítmény aligha van bármelyiknek is bármiféle kihatással az életére. Mindenki marad a helyén, miközben Andorra buszvezetőkből és recepciósokból álló válogatottja a 3500 férőhelyes műfüves pályáján leiskolázta őket.

Sajnos az van, hogy ha nincs elvárás, nincs mihez felnőni, a fenti srácok pedig a puszta létezésükért kapnak annyi pénzt, amennyit máshol a teljesítményért osztogatnak. Olyan ez mint a politikusaink (nem is véletlen hogy lassan már mindegyiknek van egy saját csapata), csak míg a politikában jobban elkerülhető a valósággal való találkozás (nem adok interjút, nem válaszolok, mellébeszélek), addig a foci olyan hely, ahol meccsről meccsre szembe jön a valóság. Na nem idehaza, hiszen ha egy bajnokságban mindenki a létért akaszt lóvékat, akkor ott kiegyenlítődik a lustaság a térfél két oldalán. Maximum annyi tűnik fel, hogy mindkét térfélen ugyanolyan lelketlenül rugdossák a labdát... feltéve ha eltalálják, meg ha oda megy ahova lőnék.

De nincs veszve semmi... a megoldás egészen egyszerű és még pénz sem kellene hozzá... SŐT éppen az nem kellene. Kezdésnek elég lenne visszavonni minden magyar játékos engedélyt, a fizukat, meg minden ehhez kapcsolódó dolgot, amik torzíthatják szegény focisták értékrendjét. Aztán akár xfaktor módra megnézni hogy kik azok akik így is akarnak focizni, akik ebben tehetségesek. Ők ugyanis biztosan a sportsikerek, a pálya légköre és a játék öröme miatt tennék. Na nekik lenne játékos engedélyük.
Lehet hogy nem jönne össze annyi hivatásos stoplis mint Andorra összlakossága, lehet hogy a munka mellett kevesebb idejük jutna edzeni és val'szeg bele telne pár évbe felépíteni egy valódi sportkultúrát, de minden bizonnyal megérné. Aztán ha már ez jól megy, akkor teljesítmény alapján lehetne ismét pénzt osztogatni... nem úgy hogy megint elkurvuljanak, csak úgy hogy biztosítsák a biztos megélhetőséget azoknak, akik eléggé színvonalasak, lelkesek és elhivatottak.

vidibevetel170609.png

Persze ezt éppen a mostaniak nem szeretnék... érthető, én se lelkesednék ha jönne a semmire a zsé és el kéne venni magamtól, dehogy venném! Mondjuk a közönség már elvette (pl. Videoton bevételének 0,95%-a a jegyeladás!!), a kutya is alig jár már ezt a bajnokságnak nevezett bohózatot nézni, főleg nem pénzért... de az ingyenélők megértik egymást, ömlik a TAO pénz, kit érdekel vesz-e valaki jegyet...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr1112585017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása