Mostanában csak olvasgatok...

2012.08.30. 02:10

Ilyesmiket hogy,
Index:

Nem indulna 2014-ben az MSZP?

2012. augusztus 29., szerda 18:54
 

Egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. A rendezvényen Kolláth György alkotmányjogász vetette fel az ötletet, és Ujhelyi István, az MSZP parlamenti alelnöke egyetértett vele.

"A választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét" – jelentette ki Kolláth György a fórum előtti sajtótájékoztatón. Kolláth ezzel a regisztrációs rendszer bevezetésére célozhatott.

Ujhelyi István szocialista politikus azt mondta, hogy a bojkott lehetőségét már két hónappal ezelőtt felvetette diplomaták előtt. "Ez nagyon komoly megütközést keltett, de nem a mondandó maga, hanem annak a súlya" - mondta.

Ujhelyi közölte, hogy a politika gyakorlati szempontjából is egyetért a Kolláth érveivel. „Olyan versenyen elindulni, ahol mi csak legitimizálunk egy antidemokratikus intézményrendszert, ez megfontolandó” - mondta.


Szerintem, ebben a cikkben 2 hír volt.

Az első hír, hogy pártjuk kivonulna a választásokról.
Talán bátor lépésnek tűnik, de a jelenlegi politikai helyzetben, ekkora táborral a háta mögött, és számtalan jeles eseménnyel a múltjában, szerintem inkább öngyilkos ötlet.

A másik hír, maga hogy elgondolkoznak rajta.
Miközben ez ötletként MÁR RÉGEN, elhangzott titokzatos diplomaták között, mint konkrét felvetés!
Mert azt remélem senki sem hiszi, hogy pont majd idegeneknek beszélnek össze-vissza,
mielőtt lenne bármiféle konkrétabb elképzelésük...
Nektek MILYEN párt képét festi le, aki idegen diplomatákkal beszélget valamit, azután a szemünkben még csak gondolkodik? Nekem IRÁNYÍTOTTnak.
És ez a 2. legnagyobb, ráadásul örököse a régmúlt, egyetlen és biztosan(?) magyar pártjának.
LEHET hogy a többi is ilyen...?!

De itt egy másik cikk is amit olvastam, kissé korábbról:

Százezrek maradhatnak le 2014-ben az egyéni jelöltekről

2012. augusztus 2., csütörtök 12:52

Nemcsak az előzetes feliratkozás bevezetésével, hanem több egyéb módosítással is átszabná a jelenlegi választási szabályokat a Fidesz. Az Origó szerint a Fidesz elnökségben zajló megbeszéléseken felmerült, hogy a külföldön dolgozó magyarok, ha nem jönnek haza a választásra, a határon túliakhoz hasonlóan csak pártlistára szavazhatnának 2014-től, ahogy azok is, akik itthon, de lakóhelyüktől eltérő körzetben adnák le szavazatukat...

Kicsit lejjebb pedig...

"A Fidesznek kapóra jött, hogy az MSZP is felvetette, hogy tegyék általánosan kötelezővé a választási részvételt. A kormánypártban ezt az ellenzéki javaslatot is feliratkozás melletti érvként használták, így szinte biztos, hogy ezt az elemet Orbánék be fogják építeni a végleges választási törvényjavaslatba."

Akkor összefoglalva, van egy párt, amely előkészíti saját bukását, mindezt idegen diplomatákkal megbeszélve.
Ám előtte, még a saját "nemezise" malmára hajtja a vizet, egy olyan kérdésben, ami végső soron a mi SZABADSÁGunkat korlátozná.

Nos, szerintem ennyit is a pártokról.
De a híreket attól még érdemes elolvasni...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr914740867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása