Fától az...

2012.01.23. 11:26

Vajon mindannyian tisztában vagyunk vele, h mire is vágyunk?
Furcsa kettősség, amikor pontosan fel tudjuk sorolni milyen tulajdonságok jelentenek értéket, azonban hiába "integetnek" felénk, mégis képtelenek vagyunk észrevenni...

Ilyenkor általában más lehetőségek felé tekintünk, ezért lehet h észrevétlen maradhat amit keresünk. Az egyik legjellemzőbb ilyen helyzet, amikor párt/társat keresünk. Elképzeljük magunkban, h legyen jó vele, legyen határozott, lehessen vele beszélgetni, legyen odaadó, figyelmes, megértő és mindenképpen őszinte. Majd ezeket észben tartva azokra fókuszálunk, akik szerintünk megüthetik ezt a szintet. Mivel azonban nem a személyeket keressük akikre illenek ezeket a tulajdonságokat, hanem azt szeretnénk ha a jelenlegi "listáról" rá tudnánk húzni ezeket valakire, így megeshet h nem is vesszük észre, ha valaki más "szállítja" ezeket a tulajdonságokat. De éppen ilyen jó példa lehet egy álláskeresés is. Megvan a képzelt lista, aztán a lehetőségek közül csak azokra fókuszálunk amelyekről elhisszük, h ott megkapjuk mindazt ami a listánkon szerepel... Megeshet h így van, de az is lehet h előre kizártunk egy halom más lehetőséget...

Ki tudja? Ilyenkor talán abban bízunk, h régebbi döntéseink voltak annyira helyesek, h muszáj hitet tennünk mellettük megint. Esetleg csak rugalmatlanul győzködjük magunkat h "márpedig én tudom mi/ki kell nekem", vagy szándékosan nem nézünk másfelé, mert nem akarjuk azt érezni, h a "kontroll" -saját életünk felett- nem teljes, illetve h az általunk prezentált lehetőségek biztosan sokkal-sokkal jobbak kell legyenek, mint bármi amit elénk fújhat a szél.

Bárhogy is legyen, annyit azért érdemes tudni, h nem sokat ér a hit és a kitartás, ha azt olyan elképzelések mellett "harcoltatjuk" amelyek CSAK a mi belső világunkból erednek, kissé kirekesztve a minket körülvevő valóságot.
Hiszen bármennyire is összemosódik a kettő, a valóságban kell élünk... szerencsére. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr313740281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása