Titeket már kérdeztek?

2012.04.23. 22:19

Tudjátok, amikor a szolgáltató megkérdez elégedett voltam-e a VÁSÁROLT termékkel/szolgáltatással. Jó dolog a szolgáltatónak, mert tudja mire van igény. A vásárlónak is jó, mert úgy érzi fontos a véleménye, esetleg úgy gondolhatja, ő is alakítója az eseményeknek.

Sok dolog van, ami rám (IS) tartozik, mégsem kérdezett meg senki, hogy vajon akarom-e. Engem nem kérdeztek meg, hogy akarok-e stadionokat sok-sok milliárdért vagy érdemes-e szintén milliárdokat áldozni a "Puskás"ba és "nemzeti"be tekert fociakadémiára a Viktor haverjának. Azt sem kérdezték, hogy szerintem igazságos-e minden földtulajdont -amit csak lehet- a Simicskáéknak felvásárolni, hogy utána -talán majd jövőre- sokkal drágábban eladhassák külföldieknek. Arról sem kérdeztek milyen alaptörvények szerint szeretnék élni és arról sem, hogy az elhibázott politikájuk árát milyen adókkal szeretném(?) megfizetni.
Ennek ellenére, ma azt olvastam, hogy ők mégis tudják! Azt mondták fegyelmezetten elfogadtam minden egyes hazugságukat, az összes lopásukat, arcátlanságukat, arroganciájukat. Sőt, még egyet is értek velük!!!

Ha kérdeznek, elmondtam volna, hogy egy olyan országot szeretnék élni, ahol először is MEGKÉRDEZNEK.
Nem hülyeségeket, nem egyoldalúan és főleg nem feleslegesen.
Elmondtam volna, hogy néhány értelmetlen népszavazás árából (szinte csak ilyenek voltak idáig), szerintem olyan rendszer is épülhetne, amivel akár naponta elmondhatjuk ha bajunk van. És mindezt nem csak akkor, ha az ő céljaiknak is éppen megfelel! Hogy a mostaniak fizetésének a befagyasztásából rengeteg hasznos/SZÜKSÉGES dolgot lehetne fejleszteni. Elmondtam volna, hogy az OKTATÁS mindent pénzt megér, illetve hogy ennek az ára kijöhetne a teljesen felesleges és irreális egyház-támogatásból. Hogy az EGÉSZSÉGÜGY az nem csak egy tétel amire sok pénz kell, hanem azért fontos, hogy minőségi életet tudjunk élni! De legalábbis ilyen válságos időkben, ezerszer fontosabb mint újrarajzolni pár teret!

Hogy ebben az országban már mindenkinek tele a töke az álságos és hamis indokokkal, lopással, a nyerészkedéssel és azzal hogy mindegyik a képünkbe hazudik! Hogy ideje lenne nem csak a lecsúszott ingyenélőket visszavezetni a "munka világába", de ugyanígy tenni a rajtunk megtollasodott ingyenélőkkel is! Hogy felháborító amikor egy képviselő NEM HAJLANDÓ válaszolni sem egy feltett kérdésre! Hogy már nem lep meg ha képünkbe hazudnak reggel, majd délutánra ez már ki is derül! Ráadásul ahogy telnek a napok, csak egyre több a fel nem tett kérdés, amelyekre VÁLASZOLNI akarok!

Azt is elmondtam volna, hogy szerintem helyettük VAN JOBB megoldás!
Hogy az egész pártrendszer csak őket szolgálja és nem minket. Hogy nincs még egy munkahely ahol a dolgozók döntik el, hogy mennyit és mennyiért akarnak dolgozni, hogy kik alkalmasak egy pozícióra és kik nem.

Azért nincs, mert nem működne. Nem is működik!

Hogy nekem kevés, ha 4 évente megkérdeznek "Ki legyen KÖZÜLÜNK az Urad a következő időszakra?"
Elmondtam volna, hogy ne kezeljenek TÖBBÉ minket butának, gyengének és tehetetlennek. Mert egyrészt NEM IGAZ, másrészt akkor mi sem fogunk úgy viselkedni...
Hogy egy kormánynak szerintem az a feladata, hogy alternatívákat, megoldási javaslatokat (többet is!) dolgozzon ki és magyarázza is el! Aztán pedig MI döntsük el, melyiket választjuk!

Mert mi élünk majd benne és mi fogjuk kifizetni is.

És végül azt is elmondanám, hogy ma már ezt mind megtehetjük.
Minden eszköz itt van hozzá, csak neki kell fogni, mindenkinek a saját feladatához.
Nekik hogy elmenjenek végre, nekünk pedig segítenünk kell ebben.

Ha van rá 1 napunk, nekünk KÖZÖSEN, akkor neki is foghatunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr354460072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.04.24. 11:17:33

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Köszönöm. Remélem egyre többen leszünk, akik így érzik...

2012.04.24. 11:26:32

"Azt mondták fegyelmezetten elfogadtam"

Mivel nem mentünk az utcára tüntetni, nem gyújtottuk fel a TV székházat, nem dobáltunk molotov koktélokat a rendőrökre, miért ne gondolhatná, hogy elfogadtuk az intézkedéseket?

A környezete óvja attól, hogy olyasmit kelljen hallania, olvasnia, ami felnyitná a szemét.

Képzelheted milyen érzés lehetett neki, amikor a Magyar Nemzetet kinyitva azt olvasta, hogy Schmittnek le kell mondania. (Vajon hány embert fejeztek le emiatt? Nem csak azért, mert elolvashatta, hanem hogy az MN egyáltalán megírhatta.)

Ők még úgy képzelik, hogy 2014-ben nyerhetnek, és akkor a következő négy év elég lesz arra, hogy a Viktorjugenddel belülről bomlasszák az ellent, aki meg nem bomlik, azt elviszi a TEK. Mindenki más meg focimeccsre fog járni, mert törvény fogja előírni, hogy a stadionok kellő kihasználtsága érdekében minden magyar állampolgárnak kötelező lesz évente legalább 8 mérkőzésre jegyet vennie és ebből legalább 4-en meg is kell jelennie. A jegyet telefonon kell majd megrendelni és átutalással kifizetni, a mérkőzésre teherautóval, autópályán kell menni és közben chipset és kólát kell fogyasztani. A meccsek után önköltséges gyárlátogatások lesznek az egyik napról a másikra kiürített Audi és Mercedes gyárakban (a rögtönzött kiállításokon természetesen nem esik szó az új román, szlovák és szerb autógyártó üzemekről). A vacsora mellé pedig nevelési szándékkal élőképet sugároznak majd az internálótáborba gyűjtött mszp-s, dk-s, lmp-s és egyéb nemzetellenes személyekről, akikre a Magyar Gárda felügyel Kövér László Reichsführer-SS vezetésével.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.04.24. 13:33:45

@Ylim: "...miért ne gondolhatná, hogy elfogadtuk az intézkedéseket?"

Nem hiszem, hogy ekkora buborékban élne. Sőt szerintem a nyuszika mondása jobban illik rá "Értem én, csak leszarom". Már csak azért is, mert ha Ő úgy gondolja, akkor a fidesznyikek is csak a sajtóból tudják meg mit "döntöttek". Gondolod akkor a mezei honpolgár véleménye/hogyléte érdekli?

2012.04.24. 14:13:52

@Darkwill: "Ő úgy gondolja, akkor a fidesznyikek is csak a sajtóból tudják meg mit "döntöttek"."

A Széll Kálmán Terv 2.0 esetét nézve itt tartunk. :-)

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.04.24. 14:41:52

@Ylim: Pontosan erre utaltam... :) De mondhattam volna azt is, amikor Plagi bá' az újságból tudta meg anno h a Tündét jelöli.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.04.24. 21:08:25

@tisztakéz: Miért, amúgy "nektek" van egyáltalán? Mert az elmúlt 2 évet figyelve, "nekünk" nem ez jött le. Persze lehet tapsolni az adócsökkentés kormányának még akkor is, ha nem is az. Mint ahogyan nem is jobboldali, nem is sikeres, stb... de "Ti" tudjátok.
süti beállítások módosítása