Csendkirály...

2010.06.22. 21:32

Kb. olyan kedvem van mostanság, mint amilyen az idő...
Azért a szembeszökő emberi értelmetlenség még átüt ezen a mindennapi közönyön is.
Megint egy újabb csendrendelet borzolja a kedélyeket és nem értem... tényleg...

Iskolapéldája annak, hogyan NEM valósul meg a békés egymás mellett élés, a tolerancia és az alkalmazkodás. De most komolyan, tényleg van aki reálisnak és jogosnak tartja h a város szívében éjfélkor zárjon minden szórakozóhely?? Egyik oldalról megpróbálom megérteni az ott lakók aggályait... ugyanakkor ha vki úgy él, h nem kíváncsi az éjszakai életre, akkor miért lakik a sűrűjében? Azt ugyan ne meséljük el, h nem tudnak hova költözni... az ottani lakásárakból simán kap bárhol máshol egy csendesebb külterületen még jobbat is talán. Egyébként itt jegyzem meg, h más országok lakói kimondottan szeretnek költözni, új környék, új emberek... rengeteg új benyomás éri az embert ilyenkor.

Esetleg az volt a baj, h túl sokat kerestek a kerületben lévő szórakozóhelyek? Vagy az h van hova menni a városban megforduló túristáknak is? Mindenképpen az lenne a cél, h európa egyik legizgalmasabb, legszebb városa elcsendesedjen éjszakára, csak mert egy réteg úgy érzi, a rászakadt nagy demokrácia igazából arra való, h érvényesítse kicsinyes elképzeléseit?

Itt is meg kell jegyeznem, h mióta megkaptuk a szabadságot, nem igazán tudunk vele mit kezdeni. Egyesek úgy képzelik arra való, h minden egyéni elképzelésüket keresztülverhetik, mindezt akár a legkisebb előrelátás és a nagyobb (sőt, sok esetben fontosabb) célokkal szemben is... csak mert megteheti...
Mások, éppen ellenkezőleg a mai napig nem érzik a szabadságot. Amit mondanak nekik az van, ellenvetés, ellenvélemény nélkül.
Persze ez a két csapat ügyesen "eteti" is egymást, együtt erősödnek. Az egyik egyre pofátlanabb lesz, míg a másik már szinte önként lemond mindenről... Örvendetes lenne látni, h e kettő közül kiemelkedik az a 3. közösség, amely nem csak tisztában van a lehetőségeivel, jogaival, de képes egy problémát összetettebben látni, semmint "nekem rossz". Azért vannak erre ügyes kezdeményezések, de a túlsúly sajnos még várat magára.

Kicsit ugyan eltávolodtam, az eredeti témától, ugyanakkor ezeket a dolgokat bizony nehéz szétválasztani, mert az egyik a másikból adódik. Sokadszor megint csak kiderül, h a "mindenki" fejében kell kicsit rendet rakni, lomtalanítani...
Mindenesetre remélem, ezúttal győz az értelem...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr192102065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása