Különbségek...

2012.01.19. 11:55

Nagyon sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, h amit a világról/másokról/történésekről gondolunk, talán nem áll olyan szoros kapcsolatban a tényleges valósággal. Persze számunka a valóság pontosan az, amit felfogunk belőle. Azok a dolgok elfogadhatóak amikben hiszünk és azok az elképzelhetetlenek amelyekben nem. Ez ellen igazából nem sokat lehet tenni, azon túl h az ember tisztában van ezzel és kellően nyitott, h képes legyen elfogadni ha valamiről kiderül h nem úgy van, ahogy gondolta. Ebben 2 dolog segíthet... a környezet (barátok, kollégák), ők azok akik szélesíthetik látókörünket, akik hasznos külső észrevételeket tehetnek. A másik fontos dolog a rugalmasság, h képesek legyünk túllépni elavulttá váló elképzeléseinken.

Az egész bejegyzés azért született, mert engem is meglepett a minap valaki. Olyan reakciót adott egy helyzetre, ami számomra váratlan volt... tőle (ez mellesleg viszonylag ritka nálam). Róla azt kell tudni, h jellemzően jól ismeri fel a helyzeteket, jól is kezeli. Azonban ezidáig sokszor megesett, h 1-1 helyzetben rugalmatlannak gondoltam. Ahogy fentebb írtam, néha nem az a baj h valaki nem kap elég reakciót a környezettől, inkább az h ezek ellenére sem korrigál az elképzelésein és ez sok esetben felesleges konfliktusokhoz vezet.
Nos, a minap is egy ilyen konfliktusra készültem vele szemben, azonban legnagyobb megdöbbenésemre, a szokványos elutasítás helyett, ezúttal pozitív érdeklődést tapasztaltam. Azt nem tudom, miért változott meg a reakciója, de ez mindenképpen jelzés nekem h ideje kicsit korrigálnom a bennem róla kialakult képet.
Ilyenkor a legkönnyebb megoldás az, h jobb esetben csak "következetlennek" bélyegezzük magunkban a másikat...sőt! Akadnak akik 1-1 ilyen változásnál egyenesen sértésnek érzik, h a világ és a benne mozgó emberek nem az ő elképzeléseik szerint "mozognak".

Pedig nem a világgal van ilyenkor a baj... hanem a saját "szűrőnk" mutat torz képet.
Érdemes figyelni erre, mert idővel nagyon el lehet távolodni a valóságtól és megeshet h mire felismerjük, már rengeteg felesleges nehézség és konfliktus van a hátunk mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr23573653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása