"Óriási a várakozás..."

2012.04.18. 20:29

Az. Lehet csak én olvasok mostanság szélsőségesebb írásokat, azonban úgy tűnik erősödik a morgás. Abban elég következetes volt az elmúlt több mint 22 évben az ország aktuális vezetése, h MINDIG legyen okunk rá. Azonban olybá tűnik, mintha az okok is felszaporodtak volna az idő múlásával.
Gondoltam futok is egy kört, megnézni kik és miért morognak.
Mondanám, h a középponttól akartam haladni az egyre szélsőségesebb oldalak felé... azonban itt ért az első pofon.
Nincs középpont!
A dolog úgy áll, h ma Magyarországon nincs olyan szervezet, médium, weboldal, BÁRMI amire/akikre azt lehetne mondani, h objektíven, tárgyilagosan karolnak fel és tálalnak témákat. Úgy is mondhatnám, h mindenki a magáét fújja.

Vannak persze ehhez az "elméleti" középponthoz közelebbi társulások (minden tiszteletem az övék), azonban ők is csak a hozzájuk közel állókat tudják megszólítani. Sokszor a nagy zsivajban még ők sem nagyon hallják egymást.
Mindez kissé kontrasztosnak tűnik akkor, amikor látszólag "mindenki" a megosztottság ellen harcol (néha úgy mondják h a "nemzet egységéért"), nem?

Pedig a dolog valójában sokkal-sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik.
Például:
Ki szeretné ha felelős(!), az ország érdekeit(!) és annak lakóit(!) szem előtt tartó államférfiak (és nők természetesen) munkálkodnának a haza üdvéért?

Gondolom ebben nincs vita. Nagyon nem is lehet. Felnőtt, értelmes ember szerintem nem kívánhat ezektől nagyon eltérő dolgokat. Lehet persze más tulajdonságokat kiemelni, de példának szerintem megfelel.

No és szerintetek kik azok (HA vannak ilyenek)?

Hoppá! Azt hiszem eddig tartott az egyetértés... na de miért is?
Gondolom, mert egyik-másik ismert politikus szerintetek nem felel meg a fenti elvárásoknak.
Jobbára azért, mert lop/csal/hazudik/őrült/szélsőséges/hazaáruló/báb/<tetszőleges negatív tulajdonság>.

Mint említettem, ma nincsen objektív "középpont", helyette vannak a tényeket többé-kevésbé rugalmasan kezelő "hírtolmácsok". Gondolom erre a legtöbben legyintenek "Persze ezt eddig is tudtam. Ott van például az XXXX, az egy szemét, egy szava sem igaz, nem is olvasom..."
Milyen KÁR, h nem teszitek! Komolyan.
Hiszen amikor minden "hírtolmács" a saját csapatát erősíti, egyértelmű h olyan kapaszkodókat keres a tények között, amik őt igazolják.

Mivel az lenne a jó ha ezeket az "apróságokat" mindenki maga fedezné fel a mindennapokban, álljon itt egy banális álhír. Előre is elnézést kérek a sarkított és természetesen kitalált példáért.

"Lopáson érték az iskolás fiút"
Ma reggel, a biztonságiak állították meg K. István középiskolai tanulót a Körte utcai CBA bolt kasszájánál. A tüzetesebb vizsgálat kiderítette, h 3 db Túró Rudival károsította meg az élelmiszer boltot. Miután tettére fény derült, a pillanatnyi zűrzavart kihasználva a színhelyről elmenekült. A délutáni órákban a Rendőrség végül otthonából a vonakodó családtagokkal együtt előállította és büntető feljelentést tett.

"Orkcsaládot fogott a süncsapat"
A reggeli tumultust kihasználva, Kanalas Pityu (a helyiek így ismerik) bizonyíthatóan ellopott 3db Túró Rudit a CBA magyar üzletlánc Körte utcai boltjából. A kassza felé igyekvő orkot a biztonságiak próbálták feltartóztatni, azonban, azok bénázását és a reggeli tömeget kihasználva végül a boltból sikeresen eliszkolt. Szerencsére sünjeink megbirkóztak a nagy feladattal és délutánra nagy nehezen csak előkerítették 8 rokona társaságában az éhenkórászt. Talán nem meglepő, de a család több tagja is büntetett előéletű.

"Újabb rendőri túlkapás a kisebbség ellen"
A célpont ezúttal a roma származású K. István volt. Iskola előtt bement reggelit venni a Körte utcai CBA boltba, Budapesten. Azonban a kasszánál -több vásárló szeme láttára- nyíltan sértegetni kezdték a boltban dolgozó biztonságiak, miután kiderült még sincs nála elegendő pénz a reggelinek szánt 3 db Túró Rudira. Ezt látva, néhány vásárló szóváltásba keveredett a biztonságiakkal. A zűrzavarban az ijedt fiatal végül elfutott a helyszínről. Szomorú történetünk azonban még nem ért véget, ugyanis a biztonságiak rágalmazása alapján, végül a délutáni órákban rendőrség otthonában felkutatta, majd a tiltakozó rokonokkal együtt a közeli őrsre beszállította a rémült fiatalt. Ahol a büntető feljelentés elkészültéig elzárva tartották őket.

Külön-külön elég egyértelműnek tűnnek, de sok részlet csak akkor kerül elő ha mindegyiket elolvassuk.
És ez csak egy sima álhír egy "feltételezhető" bolti lopásról, hiszen még csak az sem biztos h lopott!

Sajnos, bár a példa teljesen kitalált, a felvázolt módszer(ek) nagyon is mindennaposak!
Minden egyes nap, szinte minden hírt így tálalnak azok, akik közül senki sem akar "megosztani"... fura, nem?

Zárszónak talán annyit, h annak idején már Petőfiék is rájöttek (h nem a Sláger/Danubius/Klub rádiókért, hanem) a SAJTÓSZABADSÁGÉRT érdemes harcolni!
Mert az nem csak azt jelenti h bármit kimondhatok! Hanem azt is, h senki sem áll mögöttem h megmondja kinek a pártját és ki ellen kell fognom... ill. h mit kell gondolnom a világról!
Amíg ez nincs, addig vagy sokkal többet kell olvasnunk h kiderüljön mi is az igazság, vagy akarhatnánk 1 objektív médiát ahol nem akarnak bemagyarázni semmit.
Az első igen fárasztó, főleg naponta. A második csak egyszer az.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr584459389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása