A festett sütik és a pofonfa

2013.02.28. 20:46

Kedves Viktor!

Úgy látom regnálásod eddigi időszaka alatt tényleg korszakalkotó dolgokat tettél.
Lassan, de biztosan elbontasz minden féket és ellensúlyt ami gátolhat,
minden helyen végre a neked tetsző emberek ülnek, akik szellemiségedet,
harciasságodat és tettrekészségedet bátran és hezitálás nélkül ültetik át a mindennapjainkba.
Vannak elegen akik ezért kritizálnak és akadnak szép számmal akik veled örülnek ebben a páratlan sikerszériában.

Én azonban egy sokkal egyszerűbb dologra szeretném felhívni a figyelmedet,
mert úgy látom ebben még hiba van.

Egyrészt teljesen igazad van.
Az embereket sokkal könnyebb apró -lehetőség szerint- egymás elleni, érzelmi alapú társadalmi csatákba belevinni. Valóban nincs is szükség rá, hogy minden részletet értsenek, elég ha azt tudják amit szerinted tudniuk kell. Felesleges olyan magasztos és tőlünk nyugatabbra még elfogadott -de igen összetett- dolgokkal megzavarni, mint az állam és az egyén kapcsolata, az egyetemes alapjogok vagy akár a politikusok felelősségre vonása.
Igazad van, hiszen az ilyen és hasonló fogalmak csak megzavarják és gondolkodásra késztetik őket. Számukra sokkal érthetőbb, ha csak jelképekkel hadakozol ideológiák helyett. Ráadásul így arra is kicsi az esély, hogy esetleg olyan torz kép alakuljon ki bennük, hogy nem értük dolgozol.

Azonban vannak dolgok, amikről bármilyen szépeket is mondtok, nem az alapján fognak tudomást szerezni. Lehet például sikerekről beszélni az adósságcsökkentés/átvállalás a munkanélküliség, esetleg a bérek és vásárlóértékük alakulásáról. Azonban ezek olyan dolgok, amikkel nem általad fognak szembesülni.
Éppen ezért, ezeket érdemesebb lenne mindenki számára megnyugtató módon rendezni, reformálni ha úgy tetszik.

Ugyanis az emberek olyanok, hogy a vélt vagy valós sérelmeikért azon a szinten és azokkal a lehetőségekkel fognak elégtételt venni, amelyeket nekik meghagysz.
Így aztán hiába igyekszel rájuk szabni a jogaikat, hiába a sok-sok siker, ügyesen megfogalmazott beszédek és informálni szándékozó weboldal,plakát és füzetke.
Sajnos a ma is igaz a mondás: "Festett süteménnyel nem lehet jóllakni."

És bizony ez a probléma időről-időre ismét előkerül...
főleg ha valaki a múltat építgeti szorgosan a jövő helyett...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr95110579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása