Szurkoljunk neki is!

2017.12.05. 11:07

people_true_power.jpg

 

A minap olvastam egy csoportban a fenti mondatot és sajnos nagyon találóan kifejezi az ellenzék és annak támogatóinak fogalomzavarát. Egyrészt a teljes aránytévesztést ami a szavazók politikához való viszonyát jellemzi, másrészt az 5-10%-os ellenzéki pártocskák egyéni törekvéseinek teljes céltalanságát.

Először is, ez nem focimeccs! Nem az van, hogy állunk a pálya szélén és hangosan buzdítjuk a játékosokat hogy szívünknek kedves dolgokat műveljenek. Ők a MI képviselőink, akiknek az a dolguk hogy azt képviseljék amit mi akarunk. Ebből az is következik, hogy ha valamelyik formáció nem így tesz, akkor nem támogatom szavazatommal! Akkor sem, ha eddig hittem bennük, akkor sem ha szimpatikus a játékosuk. Hiszen ez nem választói hűség kérdése.
Itt nem a választónak kell hűségesnek lenni a párthoz, hanem a párt(ok)nak kell hűnek maradnia az őt támogató emberek elvárásaihoz!

Másrészt, mi az hogy neki is?! Ez nem népszerűségi verseny, nem Szél Bernadett-ek, meg Gyurcsány Ferenc-ek vívják. Nem az fog nyerni aki népszerűbb. Ez egy teljesen kétkimenetelű dolog.
Vagy mindenki összefog az ellenzéki oldalon, vagy MINDENKI veszít!
Az állampolgárok szempontjából ugyanis csak ez a 2 lehetőség van. Ezt a választást csak így lehet megnyerni, csak azzal ha lesz egy szövetség aki több szavazatot szerez mint a fidesz. Ha nem lesz ilyen, ha csak megközelítik, vagy ha lesz 5db bejutott pártocska, akkor (K)áder jancsi majd komoly arccal kiáll és elmondja hogy a fidesz alakítson kormányt... ilyen nagyon egyszerű ez.

A fentiekhez képest, még a választók oldaláról is megy a finnyázás, "Ezzel nem, mert...". Hirtelen mindenki millió okot tud, az egyik náci, a másik szintén lopott, a harmadik külön indul. És jönnek a pártok által kinyilatkoztatott mantrák, amiktől még a választói eszmecserék is hitvitákká szégyenülnek.
Pedig a választóknak az egyetlen jó megoldás a teljes ellenzéki összefogás, ha felismerik, ha nem.
Amelyik párt pedig nem ezt képviseli, az NEM akar igazi összefogást! Ergo -> saját pecsenye!!
Van amelyik úgy sütné, hogy fogjunk össze VELEM. Van amelyik kijelenti Ő egyedül is esélyes. És van amelyik úgy kezdi a teljes összefogást hogy "velük aztán biztosan nem".
Identitás féltés, hatalom féltés, takargatni valók, a sor hosszú lehet a valódi okokról... a fortélyos félelem nem csak felülről igazgat, de az ellenzéket is gátolja meghaladni önmagát, egyesíteni a nemzetet, a választókat, akiknek döntő része kormány és immár rendszer váltást akar.

És itt látszólag vége is a dalnak. Az emberek szurkolnak, ők besorolódva pártok alá, úgy akarnak összefogást, ahogyan a pártok. Pedig egy közösségért, csak áldozatokkal lehet tenni. Nem csak a pártok, de hangsúlyosabban a választók oldalán is. Hiszen olyan nincs hogy én mindig az X pártra szavazok, fogjatok össze velük...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagokarca.blog.hu/api/trackback/id/tr3213436955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása